Μεταξύ 2011 και 2020, ο αριθμός των μεγάλων ανακαλύψεων χρυσού περιορίστηκε κατά 70% σε σχέση με το 2001-2010. Η μείωση αυτή, σε συνδυασμό με τη στασιμότητα της παραγωγής χρυσού, έχει προκαλέσει φόβους για το μέλλον της προσφοράς χρυσού.

Το infographic που χρηματοδοτείται από τη NOVAGOLD υπογραμμίζει την ανάγκη για νέα έργα εξόρυξης χρυσού με έμφαση στο έργο Donlin Gold της εταιρείας στην Αλάσκα.

Πατήστε εδώ για να δείτε το γράφημα σε μεγέθυνση

Η τρέχουσα κατάσταση της παραγωγής χρυσού

Μεταξύ 2010 και 2019, η παραγωγή χρυσού αυξήθηκε σταθερά, αν και αυτή η ανάπτυξη παρέμεινε στάσιμη τα τελευταία χρόνια.

 

Σε συνδυασμό δε, με μια μικρή μείωση της παραγωγής χρυσού το 2020, δεν υπήρξαν νέες σημαντικές ανακαλύψεις το 2021.

Η πτώση της παραγωγής και η μακροπρόθεσμη έλλειψη ανακαλύψεων χρυσού δείχνουν μια πιθανή ανισορροπία στην προσφορά και τη ζήτηση χρυσού. Μια τέτοια εξέλιξη απαιτεί την εισαγωγή νέων έργων ανάπτυξης χρυσού που μπορούν να καλύψουν το κενό προσφοράς-ζήτησης στο μέλλον.

Εν μέσω της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας της αγοράς, της πολιτικής αναταραχής και του εθνικισμού που αφορά τους πόρους, τα έργα σε ασφαλείς δικαιοδοσίες προσφέρουν καλύτερες επενδυτικές ευκαιρίες για ανεξάρτητους επενδυτές και εταιρείες εξόρυξης.

Σήμερα, 10 από τις 15 κορυφαίες δικαιοδοσίες εξόρυξης για επενδύσεις βρίσκονται στη Βόρεια Αμερική, σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Fraser που δημοσιεύθηκε το 2023.

Μια Χρυσή Ευκαιρία

Έχοντας έδρα στην Αλάσκα, μια από τις ασφαλέστερες δικαιοδοσίες εξόρυξης στον κόσμο, το έργο Donlin Gold της NOVAGOLD έχει την υψηλότερη μέση ποιότητα χρυσού μεταξύ των μεγάλων αναπτυξιακών έργων στην Αμερική. Για κάθε τόνο μεταλλεύματος, το Donlin Gold προσφέρει 2,24 γραμμάρια χρυσού, που είναι υπερδιπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο ποιότητας 1,04 g/t.

Επιπλέον, το Donlin Gold είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο με επίκεντρο τον χρυσό στην Αμερική, με πάνω από 39 εκατομμύρια ουγγιές χρυσού σε πόρους M&I, συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ