Το Τμήμα Ταχυμεταφορών του Ομίλου Deutsche Post DHL, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής 2025» και τους στόχους Αειφορίας, ανακοίνωσε νέα επένδυση για να καλύψει τη συνεχή ανάπτυξη των διασυνοριακών και επειγουσών αποστολών, με την αγορά οκτώ νέων αεροσκαφών Boeing 777.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η παγκόσμια εταιρεία logistics ζήτησε οκτώ νέα φορτηγά αεροσκάφη Boeing 777. Πρόκειται, όπως αναφέρει η εταιρεία, για μία επένδυση, που σηματοδοτεί ένα ακόμη βήμα προς την επέκταση του διηπειρωτικού αεροπορικού δικτύου της DHL Express, με σκοπό να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις των πελατών στις ταχέως αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές ταχυμεταφορών. Οι πρώτες παραδόσεις των νέων αεροσκαφών έχουν προγραμματιστεί για το 2022.

Πριν από τη νέα παραγγελία που ανακοινώθηκε, η DHL Express είχε ήδη παραλάβει τα πρώτα 10 νέα αεροσκάφη Boeing 777 ως μέρος μιας αρχικής παραγγελίας 14 αεροσκαφών που έγινε το 2018. Αυτές οι έγκαιρες παραδόσεις εξασφάλισαν ότι η DHL θα μπορούσε να καλύψει την άνευ προηγουμένου ζήτηση των πελατών την πιο απαιτητική εποχή του περσινού έτους.

Σχετικά τo Boeing 777, πρόκειται για το μεγαλύτερο και πιο ικανό δικινητήριο φορτηγό αεροσκάφος, που υποστηρίζει τη μελλοντική ανάπτυξη, ενώ παρέχει εξαιρετική αξιοπιστία. Το συγκεκριμένο αεροσκάφος συμβάλλει στους στόχους αειφορίας για τους οποίους έχει δεσμευτεί η Dhl Express, χάρη στην τεχνολογία εξοικονόμησης καυσίμων και μείωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 18 τοις εκατό συγκριτικά με τα παλιά B747-400. Επιπλέον, επιτρέπει στην κορυφαία εταιρία μεταφορών στον κόσμο, να κάνει λιγότερες στάσεις και να μειώσει τα σχετικά τέλη προσγείωσης σε διαδρομές μεγάλων αποστάσεων, με αποτέλεσμα το χαμηλότερο κόστος ταξιδιού οποιουδήποτε μεγάλου φορτηγού.

Μάλιστα, για τον λόγο μίας πιθανής αυξημένης ζήτησης αεροσκαφών Boeing 777 στο άμεσο μέλλον, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν επίσης στην αγορά τεσσάρων επιπλέον αεροπλάνων. Με αυτό το βήμα, η DHL Express, όπως ανακοινώθηκε, υπογραμμίζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της για τη διευκόλυνση του εμπορίου σε όλο τον κόσμο. Η εταιρία λειτουργεί πάνω από 260 ειδικά αεροσκάφη με 17 συνεργαζόμενες αερογραμμές και περισσότερες από 600 καθημερινές πτήσεις σε 220 χώρες.

Με αφορμή την προσθήκη των νέων αεροσκαφών, ο John Pearson, Διευθύνων Σύμβουλος της DHL Express, δήλωσε: «Αν και η τρέχουσα πανδημία διέκοψε τη λειτουργία πολλών τομέων της ζωής μας, το παγκόσμιο εμπόριο δεν σταμάτησε. Με αφορμή την παγκοσμιοποίηση, τη ψηφιοποίηση και την άνευ προηγουμένου ζήτηση των πελατών μας κατά την πρόσφατη εποχή αιχμής, ο παγκόσμιος όγκος του ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκε κατά 40 τοις εκατό τουλάχιστον, το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Με την παραγγελία οκτώ νέων φορτηγών αεροσκαφών, υπογραμμίζουμε την πεποίθησή μας ότι το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι μία μεγάλη τάση, που θα διαρκέσει για πολλά χρόνια. Γι’ αυτό αποφασίσαμε να δράσουμε νωρίς και να ξεκινήσουμε το 2021 με αυτήν την επένδυση για το μέλλον μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here