Με την ψηφιακή τραπεζική στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος στον χρηματοπιστωτικό κλάδο και τις προκλήσεις αλλά και τις ευκαιρίες να είναι αρκετές, οι ελληνικές τράπεζες συνεχίζουν την υλοποίηση έργων ψηφιακού μετασχηματισμού. Το νέο τοπίο που διαμορφώνεται αποτελεί τον άξονα του 9th Digital Banking Forum.

Το 9th Digital Banking Forum διοργανώνεται από την ethosEVENTS σε συνεργασία με το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr και το οικονομικό και επενδυτικό περιοδικό ΧΡΗΜΑ και θα διεξαχθεί υβριδικά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn.

Στο 9th Digital Banking Forum μίλησε ο κ. Αθανάσιος Ναυρόζογλου, πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Natech.

Παρουσίασε μία ενδιαφέρουσα έρευνα στην οποία οι πελάτες των ψηφιακών καναλιών αξιολογούν ως πολύ σημαντική αυτήν την εμπειρία.

“Ζούμε σε ένα κόσμο του real time, η Natech ανέκαθεν στόχευε σε αυτό. Ο κόσμος κινείται σε πραγματικό χρόνο. Την επόμενη μέρα του ψηφιακού εγχειρήματος πρέπει να υιοθετούμε νέες πρακτικές, να εστιάσουμε στους πελάτες μας”.

Σύμφωνα με την έρευνα:

Τα 2/3 των πελατών αξιολογούν ως καλή την εμπειρία

Το 5/6 δεν λαμβάνει κάποια συμβουλή από την τράπεζα, ενώ η πλειοψηφία θα το επιθυμούσε

Οι πελάτες επιθυμούν να πραγματοποιούν συναλλαγές την στιγμή που θέλουν, εκεί που βρίσκονται.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΛΙΝΚ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΝΑΥΡΟΖΟΓΛΟΥ

“Πάντα υπήρχαν και υπάρχουν ευκαιρίες. H πανδημία έφερε μία νέα εποχή, ψηφιακή, είδαμε να αυξάνονται τα ψηφιακά νομίσματα, “γεννήθηκαν” οι ψηφιακοί νομάδες. Τα σύνορα πλέον δεν έχουν σημασία στην ψηφιακή εποχή. 

Τέλος, έφερε ένα απτό παράδειγμα με το e-cheque. Μέσα από ένα mobile app θα μπορούσε εύκολα να γίνει με το ίδιο τρόπο η διαδικασία της επιταγής. Με ψηφιακό τρόπο, παρέχεται μία καλύτερη εμπειρία. 

Το who is who

Επιχειρηματίας, λάτρης της τραπεζικής και της αλληλεπίδρασης ανθρώπου-μηχανής, ο Αθανάσιος έχει εργαστεί στο χώρο του Fintech για περισσότερα από 15 χρόνια σε πολλαπλούς ρόλους, ξεκινώντας ως προγραμματιστής στη Natech για να αναλάβει επιτυχώς τη διοίκησή της τα τελευταία έτη.

Παλαιότερα, είχε ιδρύσει την εταιρεία Klinns.com -μηχανή διαδικτυακών κρατήσεων- και την 2 Evolution -εταιρεία IT outsourcing-. Ο Αθανάσιος είναι κάτοχος MBA του Πανεπιστημίου του Manchester όπου αποτέλεσε συμπρόεδρος της λέσχης επιχειρηματικότητας. Είναι επίσης απόφοιτος του τμήματος Μηχανικών Υπολογιστών & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Ο Θανάσης συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Fortunegreece με τους 40 επιχειρηματίες κάτω των 40 ετών που καινοτομούν και ξεχωρίζουν σε διάφορους τομείς της οικονομίας για το 2021.