Για τις 15 Μαρτίου προσδιόρισε το δικαστήριο των ευρωπαϊκών κοινοτήτων την εκδίκαση της προσφυγής της Ευρωπαϊκής Eπιτροπής με την οποία ζητείται να αναγνωριστεί η παράβαση των υποχρεώσεων του Eλληνικού Δημοσίου σε σχέση με την υπόθεση των ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Η προσφυγή αφορά συγκεκριμένα στη μη ανάκτηση των παράνομων κρατικών ενισχύσεων ύψους 524,8 εκατ. ευρώ που θα πρέπει να επιστραφούν από την ΕΝΑΕ στο Ελληνικό Δημόσιο με την Ελλάδα να απειλείται με πρόστιμο ύψους 34.974 ευρώ για κάθε ημέρα μη συμμόρφωσης.

Σημειώνεται ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει αιτηθεί και τελεί εν αναμονή της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για να τεθεί η ΕΝΑΕ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης αξιώνοντας οφειλή ύψους 524.896.095,75 ευρώ για ταμειακώς βεβαιωθείσες απαιτήσεις από τις 11 Μαρτίου 2016.

Αξίζει να υπογραμμισθεί,  τέλος, ότι το Ελληνικό Δημόσιο αμφισβητεί και έχει προσφύγει, σε συνεννόηση με τις ευρωπαϊκές αρχές, κατά της απόφασης της διαιτησίας που επιδίκασε αποζημίωση 155 εκατ. ευρώ, την οποία επικαλείται η πλευρά του μετόχου της ΕΝΑΕ, Privinvest.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here