Με 11 πλοία στις πλατφόρμες, με τις εργασίες να έχουν ολοκληρωθεί για 1– το πρώτο- η “επόμενη ημέρα” για τον ναυπηγικό κλάδο της χώρας…χαράζει με ενθαρρυντικές προϋποθέσεις.
Έξι μήνες μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου για την διάσωση των “Ναυπηγείων Ελευσίνας” στη Βουλή, από τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, ο συγκεκριμένος (πολύπαθος) κλάδος δείχνει να (ξανά) παίρνει μπροστά.
Η πλωτή δεξαμενή Νο1 – που είχε βυθιστεί το 2018- ανελκύστηκε, η αναβάθμιση προχωρά με ταχείς ρυθμούς-από την ΟΝΕΧ/Πάνος Ξενοκώστας– η χρηματοδότηση- από την DFC των ΗΠΑ- υλοποιείται, τα σχέδια για συνεργασία με την Fincantieri- κυρίως στο στρατιωτικό κομμάτι- εφικτά παρότι φιλόδοξα.
    Καλή αρχή, λοιπόν…με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΝΕΧ να έχει ανακοινώσει ένα ευρύ επενδυτικό πρόγραμμα-ύψους 170 εκατ.€– καινοτόμες συνεργασίες- με Amazon, CisCo- αυτοματοποιημένη τεχνολογία- με χρήση drones- και ουσιαστική συμμετοχή 8 ελληνικών εταιρειών- με προοπτική δημιουργίας 2.500 (άμεσων/έμμεσων) θέσεων εργασίας στην ναυπηγική βιομηχανία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here