Πιθανή αναβάθμιση στην αξιολόγηση της εταιρίας Μυτιληναίος από την S&P Gloibal Ratings, προοιωνίζεται η θετική αναθεώρηση των προοπτικών της εταιρίας από σταθερές που ήταν πριν, ενώ μάλιστα γίνεται και η εκτίμηση ότι η Mytilineos είναι έτοιμη να ενισχύσει τις δραστηριότητές της το 2022 με ολοκλήρωση μεγάλου project. Η αξιολόγηση της ελληνικής εταιρίας επιβεβαιώθηκε σε BB-.

Σύμφωνα με την S&P, «η ελληνική βιομηχανική εταιρεία Mytilineos αντιμετώπισε με επιτυχία τις ευμετάβλητες συνθήκες στην αγορά τους τελευταίους 18 μήνες. Είναι έτοιμη να ενισχύσει τις δραστηριότητές της το 2022 με την ολοκλήρωση ενός μεγάλου συνεχιζόμενου project».

Οι αναλυτές του οίκου αναφέρουν τη σημαντική πρόοδο στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών και της αποθήκευσης ενέργειας, που καθιερώνεται ως ένας σημαντικός πυλώνας του χαρτοφυλακίου του ομίλου.

Ουσιαστικά, η S&P προαναγγέλλει μία πιθανή αναβάθμιση της αξιολόγησης της Mytilineos τους επόμενους 12 μήνες, καθώς η εταιρεία κινείται προς πολύ υψηλότερη βάση στα λειτουργικά κέρδη EBITDA με μικρό δανεισμό.

Ο οίκος, εκτιμά ότι το 2021 θα κλείσει για τη Mytilineos , με άνοδο των EBITDA στα 350 εκ. ευρώ από 315 εκ. ευρώ το 2020. Υπολογίζει, ότι ο τομέας των μετάλλων θα εισφέρει 150 εκ. ευρώ και ο τομέας της ενέργειας 130 εκ. ευρώ.

Η προοπτική για το 2022, είναι να αυξηθούν τα EBITDA στα 500-550 εκ. ευρώ, με περαιτέρω προοπτικές ανόδου το 2023.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here