Ομολογουμένως εντυπωσιακή η πορεία της μετοχής Mytilineos την Παρασκευή, για ακόμη μία-πολλοστή- συνεδρίαση καταγράφοντας συνεχόμενο ιστορικό υψηλό.
  Με +3,64% στα 22,20 ευρώ και μάλιστα με συναλλαγές που ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τεμάχια.
  Πλέον η μετοχή με άνοδο +10% από την αρχή του έτους αντιστοιχεί σε αποτίμηση εισηγμένης 3,17 δισ.€ φέρνοντας  τη Mytilineos στο πολύ κλειστό club των 3 δισ.€ (και άνω) του Χρηματιστηρίου Αθηνών.
   Μόλις 6 εισηγμένες (Coca Cola HBC, OTE, ΟΠΑΠ, Eurobank και Εθνική μέχρι τελευταία) έχουν αυτό το συγκριτικό πλεονέκτημα επιπλέον της συμπερίληψης στον δείκτη MSCI Greece.
  •   “Αντε και στον FTSE100” με την δυναμική που έχει η εισηγμένη, προοπτική που αποτυπώνεται στην στοχοθεσία των Εθνικής, Alpha Finance για πάνω από τα 30 ευρώ.
    Αρχικά ο αναλυτής της Εθνικής Χρηματιστηριακής έθεσε (21 Δεκ.2022) τον πήχη στα 31,20 ευρώ με σύσταση για απόδοση μεγαλύτερη της αγοράς (outperform) εστιάζοντας στη νέα πιο απλουστευμένη δομή της Mytilineos (που θα συνέβαλε στο να ξεκλειδωθεί η πραγματική αξία όλων των δραστηριοτήτων) και τελευταία της Alpha Finance δίνοντας τιμή-στόχο στα 31,40 ευρώ.
     Τα 26 ευρώ έχει ως στόχο η Citi (5/12), τα 28€ η Edison (3/11), τα 25,6€ η Eurobank Equities (28/9) βλέποντας πως η παρουσίαση του εταιρικού μετασχηματισμού (14/12) φέρνει και νέα ξένα επενδυτικά κεφάλαια και σημαντική μεγέθυνση της αποτίμησης (απόρροια των σταθερών εισροών από λίγο πριν τα Χριστούγεννα μέχρι και την συνεδρίαση της Παρασκευής).
Όσον αφορά το “Λονδρέζικο σχέδιο”, (εξ ου και το μεγάλο ενδιαφέρον για το FTSE100  του London Stock Exchange) της Mytilineos, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο 
είναι σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους EPC Contractor στον κόσμο (μελέτη, προμήθεια και κατασκευή έργων) και ο 2ος μεγαλύτερος στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Δεκάδες έργα στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και της αποθήκευσης αλλά και σημαντικά συμβόλαια για την κατασκευή μονάδων ηλεκτρικής ενέργειας και έργων ενεργειακής αξιοποίησης απορριμμάτων, έχει προσθέσει στο χαρτοφυλάκιό της, η Mytilineos.
Υπολογίζεται ότι μόνο στη Μ. Βρετανία, η Mytilineos  έχει υπογράψει συμβάσεις συνολικής αξίας άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ.
Μεταξύ των έργων που υλοποιεί είναι η ανάπτυξη 3  μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ανοιχτού κύκλου (OCGT) ύψους 330 εκ. ευρώ με την Drax Group plc, τη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στο Ηνωμένο Βασίλειο
        

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here