Η εισηγμένη Mytilineos  πήρε το έργο της παράκαμψης Χαλκίδας και Ψαχνών μετά από διαγωνισμό. Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού στα 125 εκατ. ευρώ και περιλαμβάνει προαίρεση 85 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ. Εντός του 2022 ο όμιλος αύξησε το ανεκτέλεστο των συμβάσεών του περίπου κατά 1 δισ. ευρώ.

Η κατασκευή του έργου, αποσκοπεί στη βελτίωση της σύνδεσης της Αθήνας και της Χαλκίδας με τη βόρεια Εύβοια, στην αποσυμφόρηση του αστικού ιστού της Χαλκίδας, της Ν. Αρτάκης και των Ψαχνών με την διερχόμενη κυκλοφορία να διοχετεύεται στη νέα οδό και στην απόδοση στην κυκλοφορία ενός ενιαίου και ασφαλούς οδικού άξονα από τη Χαλκίδα έως και το πέρας της Παράκαμψης των Ψαχνών.

Το έργο περιλαμβάνει δύο οδικά τμήματα: το πρώτο από την Νέα Λάμψακο μέχρι τη Σήραγγα Βαθροβουνίου μήκους 2χλμ και στη συνέχεια στο τμήμα Σήραγγα Βαθροβουνίου μέχρι τα Ψαχνά μήκους 14,7χλμ. Ως προαίρεση περιλαμβάνονται τα τμήματα:

α) το τμήμα πριν τη Νέα Λάμψακο, προς Χαλκίδα / Υψηλή Γέφυρα, δηλαδή το τμήμα “Α. Κ. Σχηματαρίου – Νέα Λάμψακος”, μήκους 4,0 χλμ. περίπου,

β) το τμήμα της παράκαμψης Ψαχνών και

γ) το τμήμα της αρτηρίας σύνδεσης Βόρειας – Νότιας Εύβοιας που συνδέει τον ανισόπεδο κόμβο Λιανής Άμμου της παράκαμψης Χαλκίδας με το οδικό δίκτυο προς τη νότια Εύβοια.

Εντός του 2022 ο όμιλος Μυτιληναίου κατάφερε να ενισχύσει το ανεκτέλεστο των συμβάσεών του πάνω από 1 δισ. ευρώ περίπου. Η Mυτιληναίος μαζί με την ΑΒΑΞ έχει αναδειχθεί προσωρινοί ανάδοχοι στο οδικό έργο Flyover στη Θεσσαλονίκη ύψους 370 εκατ. ευρώ, του οποίου η σύμβαση αναμένεται να υπογραφεί μέχρι το τέλος του μήνα.

Επίσης, η κοινοπραξία “MYTILINEOS SA – ROVER MARITIME SL – HDK SA” αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου “6ος Προβλήτας, Επέκταση Λιμενικής Υποδομής” του ΟΛΘ, προϋπολογισμού 150 εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο τοποθετεί το Λιμάνι της Θεσσαλονίκης στον παγκόσμιο χάρτη των κύριων γραμμών και των διηπειρωτικών συνδυασμένων μεταφορών, καθώς του δίνει τη δυνατότητα απευθείας εξυπηρέτησης πλοίων εμπορευματοκιβωτίων κύριων γραμμών (Ultra Large Container Vessels), χωρητικότητας έως 24.000 TEU.