Στα 15,83 ευρώ, η μετοχή της Mytilineos με κίνηση contrarian σε αυτήν της αγοράς.
Με άνοδο +6,60% σε διάστημα εβδομάδας και +20,06% σε μήνα, συγκαταλέγεται στα blue chips με θετικό πρόσημο (+4,63%) έναντι της αγοράς (-1,63%).
Με την αποτίμηση της εισηγμένης να επανέρχεται πάνω από το όριο των 2 δισ.€, συγκεκριμένα στα 2,26 δισ.€ την Παρασκευή, με την ενίσχυση του τίτλου να πραγματοποιείται με αυξημένες- και για την εποχή- συναλλαγές.
  • “Όνειρο ετών ήταν η ένταξη της εταιρείας στον δείκτη MSCI…”

είχε εξομολογηθεί (στην γενική συνέλευση των μετόχων της 2ας Ιουνίου) ο ισχυρός άνδρας της εισηγμένης Βαγγέλης Μυτιληναίος.

Οι παρόντες στην γενική συνέλευση  διέκριναν την συγκίνηση στα λόγια του επιχειρηματία, συνειδητοποιώντας το στοίχημα που διακυβεύεται-πλέον- με συγκεκριμένα όρια χρηματιστηριακής αξίας.
Αλλωστε και η σύνθεση των funds, που επενδύουν στη μετοχή αλλάζει, “ωριμάζει”, ενδεικτική η περίπτωση του Abu Dhabi Investment Authority.
Όπως και το ενδεχόμενο εισαγωγής της Mytilineos σε ξένο χρηματιστήριο (στην τηλεδιάσκεψη ενημέρωσης της 28ης Ιουλίου).
  • “Η ευθύνη μου είναι να κάνω, ότι περνάει από το χέρι μου για να είναι ικανοποιημένοι οι μέτοχοι. Αν αυτό σημαίνει είσοδο σε ξένο χρηματιστήριο, τότε αυτό θα γίνει. Είμαστε έτοιμοι…”

το ξεκάθαρο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Για αυτούς (αλλά όχι μόνο ) τους λόγους ουδείς είχε αμφιβολία, πως η εισηγμένη θα  έκανε την ανοδική κίνηση των τελευταίων εβδομάδων.
Επιβεβαιώνοντας τον κανόνα, πως
  • “όποιος μένει επενδεδυμένος στο χαρτί δεν βγαίνει ζημιωμένος”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here