Με το…καλημέρα, με το που ..ζεστάθηκε λίγο η χθεσινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο, εμφανίστηκε η προσυμφωνημένη συναλλαγή αξίας 3.240.629€ στη μετοχή της  Mytilineos.
 Η εντολή “πέρασε” στις 10.41′.26″ και αφορούσε 222.113 τεμάχια, κέντρισε το ενδιαφέρον των χρηματιστών ενώ συζητήθηκε και με το τέλος της συνεδρίασης, καθώς στην διάρκεια της έγιναν σημαντικές τοποθετήσεις στο εύρος των 14,57€ -14,93€ (με τελική τιμή στα 14,81 ευρώ, με 1,79%).
Η μετοχή κατέκτησε την πρώτη θέση της σχετικής κατάταξης (βάσει συναλλαγών) μετά από σημαντικές εισροές (κυρίως) ξένων κεφαλαίων.
Η Mytilineos “χτίζει” μεθοδικά τις θέσεις της, από την ευρύτερη περιοχή μέχρι την…άκρη του κόσμου.
Μόνο από τα τέλη Σεπτεμβρίου, η εταιρεία έχει προχωρήσει στην ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της μονάδας στην Λιβύη, στην περάτωση φωτοβολταϊκών πάρκων σε Ουζμπεκιστάν και Χιλή, στην επικράτηση από κοινού με την ΔΕΠΑ στον διαγωνισμό προμήθειας LNG στη Βουλγαρία και μόλις την Δευτέρα το project στη Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε σε καθεστώς στρατηγικού επενδυτικού σχεδίου.
Αυτά εκτός, και σε λιγότερο από μήνα καταδεικνύοντας την εξωστρέφεια και δυναμική της Mytilineos.
Εύλογο συνεπώς το επενδυτικό ενδιαφέρον ξένων funds, στα τρέχοντα επίπεδα τιμών όταν η Edison δίνει τιμή-στόχο τα 27 ευρώ (19/9), η Citi “βλέπει” μεγαλύτερη κερδοφορία την επόμενη τριετία (22/9) και η Eurobank Equities τον πήχη στα 25,6 (από 24,8) στις 28 Σεπτεμβρίου.
Στα 2,12 δισ. € η αποτίμηση του Ομίλου-μετά και την χθεσινή άνοδο- στην θέση από πλευράς κεφαλαιοποίησης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας.
Πάνω από την ΔΕΗ (2,06 δισ.€) και ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή (2,05 δισ.€).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here