Περιθώρια ανόδου κατά 36% για τη μετοχή της εταιρίας Mytilineos δίνει η Citigroup και εκδίδει σύσταση αγοράς, αναμένοντας τρίμηνο ρεκόρ για το τέλος του 2021. Συγκεκριμένα ο οίκος αναμένει η κερδοφορία του 4ου τριμήνου να φθάσει στα 109 εκατ. ευρώ και συνολικά του 2021 στα 355 εκατ. ευρώ.

Ο αμερικανικός οίκος δίνει σύσταση «αγοράς» για τον τίτλο αλλά η τιμή-στόχος των 21,5 ανά μετοχή διατηρείται, λίγο πριν ο όμιλος ανακοινώσει τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2021.

Καταλύτες για την υψηλή κερδοφορία είναι τόσο ο τομέας Αλουμινίου όσο και ο τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας και Φυσικού Αερίου. Ο τελευταίος, απέναντι στις προβλέψεις πολλών αναλυτών, αναμένεται να διατηρήσει τη δυναμική του 2020, παρά το ράλι στις τιμές φυσικού αερίου, αποδεικνύοντας την επιχειρησιακή ανθεκτικότητα της Mytilineos.

Η Citi, τονίζει το γεγονός πως σε μία χρονιά με ιστορικά υψηλών επενδύσεων, ο καθαρός δανεισμός της εταιρείας περιορίζεται στα 841 εκατ. ευρώ, διατηρώντας έτσι ένα αρκετά χαμηλό δείκτη μόχλευσης της τάξης του 2,4x. Ο δείκτης μόχλευσης προβλέπεται ότι θα περιορισθεί κάτω από το 2,0x το 2022, κυρίως λόγω της εκτιμώμενης εκτίναξης του EBITDA σε επίπεδα κοντά στα 500 εκατ. ευρώ, με οδηγό τη δυναμική του 4ου τριμήνου όσο και την «Πράσινη Ανάπτυξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here