Με ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον η χθεσινή άνοδος για τη μετοχή.

Flash Note στις 25 Ιανουαρίου από τον Όμιλο, με ανακοινώσεις μεγεθών και προοπτικών

Έως τα 38,50 ευρώ– νέο ιστορικό υψηλό- με αυξημένες συναλλαγές- και ένα μεγάλο πακέτο για 128.000 τμχ στα 17,90 ευρώ- να περνά στις 14.30′.23″.

Στα 5,487 δισ.€ πλέον η αποτίμηση της εισηγμένης- στην καλύτερη ever περίοδό της- θυμίζοντας πως από τις 18 Δεκεμβρίου είναι η μόνη ελληνική συμμετοχή στον δείκτη DJIA Sustainability Emerging Markets.

Στα 45 ευρώ η τιμή-στόχος για την Edison (15/11), στα 46€ για την Citi (7/12) με σύσταση για “αγορά” buy.

Θα παραπέμψουμε σε μία αποστροφή του Ευάγγελου Μυτιληναίου (στην ομιλία του, προ ημερών, στο ΕΒΕΠ)

  • “…  Σήμερα η Mytilineos παράγει το 3% του ελληνικού ΑΕΠ, με στόχο το 2024 να φτάσει το 4% ενώ ήδη το 70% των πωλήσεών μας κατευθύνεται προς τις διεθνείς αγορές…”.

Εάν το “χρηματιστηριοποιήσουμε” αυτό το plus 1% του ΑΕΠ, προβάλλεται η (δυνητική) μεγέθυνση της Mytilineos για την αντίστοιχη χρονική περίοδο (τέλος 2024).

Την επόμενη εβδομάδα η διοίκηση της Mytilineos ταξιδεύει στο Λονδίνο για δουλειές.

Η Mytilineos συμπληρώνει 10 χρόνια παρουσίας της στην απαιτητική αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου, έχοντας στο χαρτοφυλάκιό της ένα ισχυρό πελατολόγιο από δεκάδες έργα που αφορούν τη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας-αποθήκευσης ενέργειας, μονάδων ηλεκτροπαραγωγής και αποβλήτων.

Πρόσφατα μάλιστα η εταιρεία υπέγραψε και τη μεγάλη συμφωνία που έχει συνάψει ποτέ στο εξωτερικό και αφορά την κατασκευή του μεγαλύτερου έργου ηλεκτρικής διασύνδεσης σε συνεργασία με την General Electric Vernova.

Οι δύο εταιρείες θα υλοποιήσουν, έναντι σύμβασης 1 δισ. λιρών, την πρώτη υποθαλάσσια διασύνδεση υψηλής μεταφορικής ισχύος στην ανατολική ακτή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το έργο θα διασυνδέσει το Torness στο East Lothian της Σκωτίας με το Hawthorn Pit στην κομητεία Durham της Αγγλίας, επιτρέποντας τη μεταφορά «πράσινης» ανανεώσιμης ενέργειας που θα τροφοδοτήσει περισσότερα από 2 εκατομμύρια νοικοκυριά σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ