Αρκετές πρωτιές θα έχει η Πέμπτη 25 Ιανουαρίου για την Mytilineos.

Hμέρα ορόσημο-ένα από το πολλά και για το 2024– καθώς η εισηγμένη πρώτη προχωρά στην ανακοίνωση βασικών μεγεθών 2023πρώτη φορά από θέση υψηλότερη του ΟΤΕ-σε όρους αποτίμησης- πρώτη φορά σε απόσταση μόλις μία κλίμακα από το investment grade (S&P)– πρώτη με αποτίμηση σε νέα ιστορικά υψηλά και πρώτη με στοίχημα την επίτευξη ebitda μεγαλύτερων του ενός δισ.€

Στα 5,478 δισ.€ η χρηματιστηριακή αξία της Mytilineos- με άνοδο +72,70% σε διάστημα 52 εβδομάδων- πλέον στην 5η θέση της σχετικής κατάταξης “ρίχνοντας” τον ΟΤΕ στην (αποτιμάται 5,454 δισ.€).

Μόλις την Παρασκευή η Standard & Poor’s αναβάθμισε το rating σε ΒΒ+ (μία κλίμακα χαμηλότερα της επενδυτικής βαθμίδας) αξιολόγηση που έχει δώσει η Fitch από τον Απρίλιο 2023.

Σύμφωνα με τους αναλυτές του οίκου, η εταιρεία πλέον οργανώνει τις δραστηριότητές της σε δύο τομείς, την ενέργεια και τα μέταλλα.

Και οι δύο επέδειξαν ανθεκτικότητα το 2023, στηρίζοντας τα ισχυρά αποτελέσματα της.

Εύλογα η προσοχή των επενδυτών εστιάζεται στο εάν θα επιτευχθεί το μεγάλο στοίχημα του 1 δισ€ με ξένα και εγχώρια σπίτια να θεωρούν εφικτή την επίτευξη του.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ