Την ύψιστη τιμή της ακαδημίας έλαβε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, ο οποίος αναγορεύτηκε Επίτιμος Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Πειραιώς και συγκεκριμένα του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών.

Σε μία λαμπερή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Πειραιά, ο γνωστός επιχειρηματίας έλαβε αυτή τη διάκριση, σε αναγνώριση της μεγάλης και επιτυχημένης πορείας του στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ο κ. Μυτιληναίος, ανέφερε κατά την ομιλία του, εμφανώς συγκινημένος, ότι «όλη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω να κάνω κάτι άλλο. Τόνισε ότι νιώθει ιδιαίτερα υπερήφανος για το γεγονός ότι η τιμή αυτή προέρχεται από ένα ακαδημαϊκό ίδρυμα που ξεκίνησε το 1938 ως σχολή βιομηχανικών σπουδών με στόχο την οικονομική και τεχνική παιδεία των στελεχών της βιομηχανίας. «Στην πορεία μου μέχρι σήμερα αισθανόμουν πάντα την ηθική υποχρέωση να επιστρέφω στην πατρίδα έστω ένα μικρό μέρος των όσων μου έχει προσφέρει. Η αναγνώριση της όποιας προσφοράς είναι δύναμη που ανατροφοδοτεί αυτήν την προσπάθεια», τόνισε.

Για το μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας είπε ότι «επιτέλους έχουν αρχίσει να αλλάζουν στην κοινωνία πολλές προκατειλημμένες αντιλήψεις για το τι σημαίνει επιχειρηματίας, ξεφεύγουμε σιγά σιγά από το κυνήγι μαγισσών εναντίον της αγοράς και των επιχειρήσεων. Ελπίζω η κρίση να μας έχει κάνει σοφότερους. Το υψηλό κόστος που πλήρωσε η χώρα στην κρίση να μην πάει χαμένο. Όμως ταυτόχρονα αυξάνονται και οι απαιτήσεις της κοινωνίας απέναντι στις επιχειρήσεις. Το κράτος αδυνατεί να καλύψει βασικές ανάγκες σε κρίσιμες περιοχές όπως η υγεία και η εκπαίδευση. Οι νέοι περιμένουν από τις μεγάλες επιχειρήσεις να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here