Περιπλέκεται το μυστήριο γύρω από τον ιδιοκτήτη ενός σούπερ γιοτ μήκους 82 μέτρων, που παραμένει εγκαταλελειμμένο στην Αντίγκουα και Μπαρμπούντα της Καραϊβικής, εδώ και καιρό…

Το Alfa Nero, που μπορεί να φιλοξενήσει 12 άτομα και διαθέτει πισίνα υπερχείλισης η οποία μετατρέπεται σε ελικοδρόμιο, φέρεται να ανήκει στον Ρώσο δισεκατομμυριούχο Andrey Guryev, ιδρυτή της PhosAgro, μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείας λιπασμάτων του κόσμου.

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ το είχε συνδέσει με τον Ρώσο ολιγάρχη, ο οποίος φέρεται ως «στενός συνεργάτης» του Ρώσου προέδρου. Ο ιδρυτής της εταιρείας λιπασμάτων έχει καθαρή περιουσία 10,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τιμωρήθηκε από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την ΕΕ για τις σχέσεις του με το Κρεμλίνο, εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία.

Ο νόμιμος εκπρόσωπός του είπε στο Bloomberg ότι το πλοίο δεν ανήκει στον μεγιστάνα. «Όπως έχουμε ενημερώσει τις αρχές της νησιωτικής χώρας Αντίγκουα, ο κ. Γκουριέφ ούτε κατέχει ούτε ελέγχει το Alfa Nero και απλώς χρησιμοποιεί κατά καιρούς το πλοίο υπό εμπορική ναύλωση από το 2014», δήλωσε.

Το σκάφος είχε κατασκευαστεί αρχικά για τον Έλληνα επιχειρηματία Θεόδωρο Αγγελόπουλο, ο οποίος, σύμφωνα με δεκάδες δημοσιεύματα, το πούλησε πριν από πολλά χρόνια…

Πλέον, η κυβέρνηση της Αντίγκουα και Μπαρμπούντα θέλει τώρα να απομακρύνει από το λιμάνι της το εγκαταλελειμμένο σούπερ γιοτ. Σε ανακοίνωσή της στις 21 Μαρτίου, η κυβέρνηση του έθνους της Καραϊβικής κήρυξε το πλοίο «εγκαταλελειμμένο» και είπε ότι σκοπεύει να το πουλήσει για να εξοφλήσει τα χρήματα που οφείλει για τρόφιμα και καύσιμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here