Ένας -κυρίως-άνθρωπος φαίνεται πως βρίσκεται πίσω από τη μεγάλη επιτυχία του Έλον Μασκ, του μεγιστάνα της τεχνολογίας που πρόσφατα ανακοίνωσε την εξαγορά του twitter.

To όνομα αυτού, Τζάρεντ Μπίρχαλ, ή αλλιώς το “δεξί χέρι” του Μασκ. Ο ίδιος δρα κυρίως παρασκηνιακά και μεταξύ των αρμοδιοτήτων του είναι να... ξαθάβει βρόμικα μυστικά αντιπάλων του δισεκατομμυριούχου, να κάνει deals για τη λήψη τεράστιων δανείων, να προσλαμβάνει ή να απολύει σωματοφύλακες,να  πουλάει σπίτια και να διοικεί μία εταιρεία νευροτεχνολογίας πολλών δισεκατομμυρίων.

Σύμφωνα Bloomberg εξηγεί ο Μπίρχαλ είναι ένα “σκιώδες” πρόσωπο που κινείται υπό μυστικότητα. Οι πρώην συμφοιτητές του στο Brigham Young University δεν τον θυμούνται, ούτε πρώην συνάδελφοι στη Merrill Lynch από όπου απολύθηκε για παραβίαση του κώδικα δεοντολογίας.

Κάποιοι που τον γνωρίζουν πάντως, κάνουν λόγο για ένα άτομο ήπιων τόνων που μπορεί να διαχειρίζεται αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα ανακύπτουν.Ο Μπίρχαλ εξάλλου ήταν ο άνθρωπος που βοήθησε τον Μασκ να κλείσει το πολύπλοκο χρηματοδοτικό πακέτο για την εξαγορά του Twitter. Στο πακέτο μάλιστα περιλαμβάνεται δάνειο-μαμούθ, ύψους  12,5 δισ. δολαρίων, συνδεόμενο με το μερίδιο του δισεκατομμυριούχου στην Tesla.

Οι άνθρωποι που συμμετείχαν στις συγκεκριμένες διαπραγματεύσεις τον περιγράφουν ως σοβαρό, μετρημένο και συνεργάσιμο. Ο Μπίρχαλ διαδραμάτισε ακόμη καταλυτικό ρόλο στην εξεύρεση επενδυτών, που δεσμεύθηκαν να βάλουν κεφάλαια συνολικού ύψους 7,14 δισ. δολαρίων για την εξαγορά του Twitter. Μεταξύ αυτών ο ιδρυτής της Oracle Λάρι Έλισον και η πλατφόρμα κρυπτονομισμάτων Binance.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here