Για τη συνάντησή του με την Άνγκελα Μέρκελ εξιστορώντας και άγνωστο παρασκήνιο για τις συνθήκες στις οποίες βρισκόταν η χώρα το 2012 ενδιαμέσως των εκλογών, μίλησε ο Παναγιώτης Πικραμμένος, που είχε διατελέσει τότε υπηρεσιακός πρωθυπουργός της χώρας.

Σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Πικραμμένος είπε μεταξύ άλλων για τη συνάντησή του με την καγκελάριο και την κατάσταση στην οποία βρισκόταν η χώρα.

“Είχα πει να ζητήσουμε σαν χώρα τα project bonds για έργα και επενδύσεις, και τα δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και αυτά ζήτησα από την κα Μέρκελ. Στα project bonds και στα δάνεια μου είπε εντάξει, αλλά μου λέει ‘ξέρετε τα προγράμματα που έρχονται από την Ελλάδα δεν είναι επαρκώς τεκμηριωμένα’. Με κόλλησε στο τοίχο. Τί να πω εκείνη την ώρα; Λέω στην Καγκελάριο, χαίρομαι που μου το λέτε, θα φροντίσω από εδώ και στο εξής να τεκμηριώνονται πλήρως. Η συνάντηση από ένα τέταρτο που ήταν προγραμματισμένη κράτησε 50 λεπτά και ήμασταν όλοι πολύ ευχαριστημένοι…”

“Η  Άνγκελα Μέρκελ κατά τη διάρκεια Συνόδου Κορυφής δεν έθεσε θέμα Grexit. Είχαμε φτάσει στα όρια της χρεοκοπίας. Εάν οι εκλογές δεν έβγαζαν καθαρό αποτέλεσμα, θα κλείναμε τις τράπεζες. Οι αναλήψεις ήταν δυσθεώρητες και χρήματα δεν υπήρχαν. Εσωτερικά το είχα συζητήσει, όχι με τους ξένους. Είχαμε καταρτίσει σχέδιο να κλείσουν οι τράπεζες το οποίο υπάρχει ακόμα στη Τράπεζα της Ελλάδος (αν δεν σχηματιζόταν κυβέρνηση). Αν παρατεινόταν η αβεβαιότητα για κάποιο μεγάλο διάστημα θα κλείναμε τις τράπεζες”.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here