Είναι μια αλλαγή που έχει συντελεστεί υπόκωφα και διακριτικά.

Τα αυξημένα φορολογικά έσοδα για τα οποία επαίρεται ο Χρ. Σταϊκούρας, σε μεγάλο βαθμό οφείλονται στην αναβάθμιση της Υπηρεσίας Φορολογικών Ελέγχων του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (Κ.Ε.ΦΟ.ΜΕ.Π.).

Πολλά έχουν αλλάξει εκεί στη Λεωφ. Κηφησίας στο Μαρούσι.

Οι έλεγχοι γίνονται γρήγορα, αυτοματοποιημένα και με επαγγελματισμό.

 Στόχος δεν είναι η εξόντωση του φορολογούμενου αλλά η απονομή φορολογικής δικαιοσύνης, χωρίς δικαστικές διαδικασίες.

Οι φορολογούμενοι προσέρχονται με δικηγόρο αλλά και εξειδικευμένο φοροτεχνικό (λίγοι είναι αλλά αυτό το επάγγελμα είναι δύσκολο), προσκομίζουν τα δικαιολογητικά τους και η υπόθεση επιλύεται μέσα σε χρονικό διάστημα μερικών εβδομάδων.

Έτσι αυξάνονται γρήγορα τα έσοδα και δεν ταλαιπωρείται αδίκως η Δικαιοσύνη…

 Ο Υπουργος Οικονομικών ταξιδεύει σήμερα για τις  Βρυξέλλες, προκειμένου να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και του Ecofin.

Σήμερα , ο υπουργός Οικονομικών θα λάβει μέρος στο Eurogroup, στην οποία θα συζητηθούν η συνολική εικόνα των προϋπολογισμών των κρατών- μελών και οι οικονομικές προοπτικές της ζώνης του ενιαίου νομίσματος.

Στη συνέχεια, θα συζητηθούν η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σχετικά με τις κατευθύνσεις για τη μεταρρύθμιση του πλαισίου οικονομικής διακυβέρνησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και οι Εκθέσεις Μεταπρογραμματικής Εποπτείας της Κύπρου, της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here