Εβδομάδα, με την προσοχή στην έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ, την Πέμπτη, και τις ανακοινώσεις Moody’s, την αμέσως επομένη, την Παρασκευή.
        Πολύς ο λόγος για την ΔΕΗ -και εύλογα- εδώ και καιρό, με τη νέα κυβέρνηση να έχει στα…χέρια της μία…καυτή πατάτα μεγατόνων, που δεν γίνεται να αφεθεί να πάει χειρότερα.
Την Πέμπτη, οι πληροφορίες αναφέρουν πως θα τεθούν τα ζητήματα που αφορούν στους τρόπους άμεσης εξεύρεσης ρευστότητας.
  • Για 750 εκατ. € είχε μιλήσει ο καθ΄ ύλην αρμόδιος υπουργός.Οι αναλυτές εκτιμούν πως με ένα ομολογιακό ή με τιτλοποιήσεις οφειλών γύρω στα 400-450 εκατ. €, η ΔΕΗ άνετα προχωρά για ένα 6μηνο, διάστημα αρκετό για να υλοποιηθεί ένα στρατηγικού σχεδιασμού project που ΔΕΝ θα πρέπει να περιλαμβάνει “τεμαχισμό” της Επιχείρησης, ΔΕΝ θα πρέπει να αφορά σε πώληση δραστηριοτήτων, που με την κατάλληλη αναδιάρθρωση θα μπορούσαν να αποφέρουν σταθερά έσοδα.
        Ολα αυτά προϋποθέτουν, πως ο υπουργός, η κυβέρνηση ουδεμία δέσμευση έχουν είτε προς τα έξω (να περιμένουμε να δούμε και το ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βερολίνο) είτε προς τα μέσα.
        Κρίσιμο και δεν εννοώ μόνο το οικονομικό, το επιχειρησιακό σκέλος της ΔΕΗ, του όλου σχεδιασμού ανάταξης της αλλά και το πολιτικό.
    Για την ιστορία (και το αρχείο σας) 2-3 στοιχεία ενδεικτικά της “κρυμμένης” υπεραξίας που έχει η ΔΕΗ και υπό τις κατάλληλες προυποθέσεις θα μπορούσε να παράξει σε διάστημα 1-3ετίας.
  • Η Energias de Portugal, που πέρασε από ανάλογη διαδικασία έφτασε να αποτιμάται πάνω από 10-11 δισ., πόσο έχει η ΔΕΗ μας; μια ματιά στο ταμπλό δείχνει το…χάσμα    Έχει μερισματική απόδοση 5,84%, η China Three Gorges (CTG) είχε φτάσει σχεδόν την κεφαλαιοποίηση της πορτογαλικής…ΔΕΗ για να την αποκτήσει και πλέον μετρά κέρδη χρήσεως κοντά στο 1 δισ.€
      Μας λένε κάτι αυτά τα στοιχεία; προφανώς και ναι.
Πως δηλαδή εάν ακολουθηθεί και υλοποιηθεί ένα σχέδιο λογικό, που δεν θα συνιστά…ξεπούλημα σε τιμές distress ή ανάλογες εμπλοκές η σημερινή αξία της ΔΕΗ θα είναι παρασάγγες υποπολλαπλάσια της μελλοντικής.
      Αρκεί να γίνουν τα αυτονόητα.
      Α! και όσον αφορά από το Υπέρ-Ταμείο, που είναι και ο βασικός μέτοχος της ΔΕΗ ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Αραγε έχουν προχωρήσει σε κάτι την όλη διαδικασία ή θα στεφθεί από μία ακόμη αποτυχία;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here