Στον διαγωνισμό για το 49% του μετοχιικού κεφαλαίου του ΔΕΔΔΗΕ εμφανίστηκαν 4 μνηστήρες με δύναμη πυρός 1 τρισ. δολαρίων …
   Ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας να γίνει γνωστό το όνομα του fund, που θα πλειοδοτήσει για να πάρει τις μετοχές που σήμερα έχει η ΔΕΗ.
Υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά με προηγούμενους διαγωνισμούς ή placements κ.λ.π.
Αυτή την φορά ως υποψήφιοι αγοραστές δεν εμφανίζονται κάποια βραχυπρόθεσμου επενδυτικού ορίζοντα hedge funds αλλά πανίσχυρα επενδυτικά χαρτοφυλάκια με πολύ ευρύτερο επενδυτικό ορίζοντα, (κατά μέσο όρο) 4-6ετίας, ανάλογα με την απόδοση του κεφαλαίου.
Εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο: Η δύναμη πυρός τους, καθώς τα υπό διαχείριση κεφάλαια, περιουσιακά στοιχεία κ.λ.π φτάνουν το 1 τρισεκατομμύριο $. 
 
Περίπου τα 450 δισ.$ για το αυστραλιανό Macquarie, πάνω από 230 δισ.$ το KKR, στα 180 δισ.$ το First Sentier Investors, και κοντά στα 80 δισ. $ το CVC Capital.
     Από τους 4 μνηστήρες το fund των Steve Koltes, Donald Mackenzie, Rolly van Rappar έχει το μεγαλύτερο μέρος επενδεδυμένων κεφαλαίων στην ελληνική αγορά, με 1 δισ € τουλάχιστον τοποθετημένα στην υγεία, τη Vivartia, την Εθνική Ασφαλιστική. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here