Εργώδεις είναι οι διαδικασίες σε διάφορα ανοιχτά-επιχειρηματικά μέτωπα, με την αγορά να προεξοφλεί ενδιαφέρουσες εξελίξεις  ικανές να αναδιατάξουν ισορροπίες, συμμαχίες και “στρατόπεδα”.

1. Από τα “κλειδιά” των αλλαγών που κυοφορούνται μειοψηφικές συμμετοχές με πιο γνωστές την επικείμενη διάθεση ποσοστών 10%+ 10% του μετοχικού κεφαλαίου της HelleniQ Energy- από την ΡΟ & ΙΗ και το ΤΑΙΠΕΔ- με εύλογο ποιος θα μπορούσε να είναι ο αγοραστής-νέος μέτοχος του 20% του μ.κ του Ομίλου.

Ενδιαφέρον που αναζωπυρώθηκε μετά τις πληροφορίες για ισραηλινό ενδιαφέρον-είσοδο με 33% στο project διασύνδεσης Κρήτης-Ισραήλ.

2. Πολύ ψηλά στο monitoring της αγοράς για την συμμετοχή του Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο της AEGEAN.

Μέσω warrants διαθέτει το 11,5% ποσοστό-κλειδί για ενδεχόμενες μετοχικές εξελίξεις, με διάφορα σενάρια να κυκλοφορούν στην αγορά και λόγω του πιεστικού ενδιαφέροντος ξένων να αποκτήσουν πρόσβαση στην εισηγμένη που το 2023 θα σημειώσει αποτελέσματα ρεκόρ.

3. Κοινός τόπος-προεξοφλείται καιρό τώρα- η προοπτική placement ενός 6%-8% του μ.κ της Cenergy Holdings σε funds, με την θεαματική άνοδο της μετοχής-σε ιστορικά υψηλά των 7,27 ευρώ-αντίστοιχη αποτίμηση στα 1,347 δισ.- .

Μειοψηφικά ποσοστά-κλειδιά, όμως εμφανίζονται (ή πρόκειται να αλλάξουν χέρια) σε σειρά εισηγμένων και μη από διάφορους κλάδους.

4. Μερίδιο 5,09% στο μ.κ της Intrakat διαθέτει η Intracom Holdings– μετά την απο-επένδυση της πλευράς Κόκκαλη, που διατηρεί σημαντική θέση στο project Voria (από κοινού με τον Θανάση Λασκαρίδη).

5. Ποσοστό περίπου 10%-12% διαθέτει η Motor Oil στην Optima Bank, με τον εισηγμένο όμιλο να μειώνει σταδιακά (από το 2020) την θέση του.

6. Με ένα 7,5% στο μ.κ της EpsilonNet συμμετέχει η Εθνική Τράπεζα.

7. Mε σημαντικό μειοψηφικό η Al Dahra στο μ.κ της Loulis Mills.