Η παγκόσμια αντασφαλιστική Munich Re ανέφερε κέρδη 527 εκατομμυρίων ευρώ και 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ για το τρίτο τρίμηνο και τους πρώτους εννέα μήνες του 2022, αντίστοιχα, παρά την αύξηση των ζημιών αντασφάλισης Περιουσίας και Ατυχημάτων (P&C) εξαιτίας ζημιών ύψους 1,6 δισ. ευρώ από τον τυφώνα Ian.

Τα κέρδη για το τρίμηνο αυξήθηκαν από έτος σε έτος, αν και μειώθηκαν ελαφρά για το εννεάμηνο του 2022, καθώς ο αντασφαλιστικός όμιλος κατέγραψε δαπάνες άνω του μέσου όρου για φυσικές καταστροφές. Το πιο δαπανηρό γεγονός nat cat για τη Munich Re ήταν ο τυφώνας Ian με ζημιές 1,6 δισ. ευρώ. Συνολικά, οι nat cats κόστισαν στον αντασφαλιστή 1,8 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2022, έναντι 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2021.

Παράλληλα, ο όμιλος αποδέσμευσε αποθεματικά 344 εκατ. ευρώ για βασικές ζημίες από προηγούμενες χρήσεις, που αντιστοιχούν στο 4% των καθαρών ασφαλίστρων.

Ως αποτέλεσμα των ζημιών, ο κλάδος αντασφάλισης P&C είχε αρνητικό αντίκτυπο κατά €343 εκατ. στο συνολικό αποτέλεσμα το τρίτο τρίμηνο, με combined ratio 108.2% για την περίοδο αυτή και 96.9% για το εννεάμηνο του 2022. Τα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν έντονα την περίοδο αυτή αυξήθηκαν από σχεδόν 8 δισεκατομμύρια ευρώ πέρυσι σε 10,2 δισεκατομμύρια ευρώ το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Περισσότερα στο insuranceworld.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here