Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ταξιδεύει αύριο ο Έλλnvαs πρωθυπουργός,για διήμερη επίσημη επίσκεψη. Στην ελληνική αποστολή συμμετέχουν  οι υπουργοί Εξωτερικών και Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας και Αδωνις Γεωργιάδης αντίστοιχα καθώς και ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία Κώστας Φραγκογιάννης.

Οι συναντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη εντάσσονται στο ευρύτερο σχέδιο ενεργητικής οικονομικής διπλωματίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης με τον υφυπουργό Εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη  θα πραγματοποιήσουν συναντήσεις με τα δύο από τα μεγαλύτερα χρηματοδοτικά funds των Εμιράτων:

  1. το Mubadala Investment Co
  2. το Abu Dhabi Investment Authority ADIA

τα οποία έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για επενδύσεις στον τουρισμό, στο real estate στις κατασκευές και υποδομές όπως και σε χρηματιστηριακές τοποθετήσεις.

 

Ελλάδα και Εμιράτα έχουν χτίσει μια στρατηγική εταιρική σχέση που χαρακτηρίζεται από στενή συνεργασία στην οικονομία και κοινή θεώρηση στην αξιολόγηση των γεωπολιτικών εξελίξεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τις δύο χώρες όπως επισημαίνουν διπλωματικές πηγές έχει φέρει εγγύτερα ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας ο οποίος επηρεάζει την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Κόλπου τη στιγμή που Αθήνα και Αμπού Ντάμπι υποστηρίζουν την σταθερότητα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here