Την ένταξη της μετοχής της ΔΕΗ στον βασικό δείκτη της MSCI για τις Αναδυόμενες Αγορές, συνακόλουθα στον κύριο δείκτη MSCI Standard Greece, “βλέπει” η JP Morgan.
  • Απόψε, αργά το βράδυ,”κληρώνει” κατ’ αρχήν για την ΔΕΗ (ελάχιστο όριο τα 2,95 δισ.€) με την επιτυχή ολοκλήρωση της αύξηση μετοχικού κεφαλαίου να ενισχύει κατά 50% την υφιστάμενη κεφαλαιοποίηση του Ομίλου (στα 2,48 δισ. € με το χθεσινό “κλείσιμο” στα 10,70 ευρώ).
Την είσοδο της ΔΕΗ στους δείκτες MSCI εκτίμησε, τελευταία, και η Societe Generale.
Σήμερα στον βασικό δείκτη, συμμετέχουν οι:
  • ΟΤΕ με στάθμιση 29,5%,
  • ΟΠΑΠ με 20,82%,
  • Alpha Bank με 20,27%,
  • Eurobank με 17,22%
  • Jumbo με 12,17%
   Για να δούμε, εάν θα έχουμε και άλλο entry ή exit, όπως εδώ και καιρό κυκλοφορεί στα χρηματιστηριακά, τραπεζικά και επιχειρηματικά γραφεία.
   Οι όποιες αλλαγές ισχύουν, μετά την συνεδρίαση της Τρίτης 30 Νοεμβρίου, με το rebalancing να εκτιμάται πως θα φέρει και αύξηση συναλλαγών, τζίρου.

 

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, οι μετοχές του  MSCI World κινήθηκαν εντυπωσιακά ανοδικά. Αυτό σημαίνει, ότι η ελάχιστη κεφαλαιοποίηση που πρέπει πλέον να έχει μια εταιρεία για να μπει στον ελληνικό MSCI είναι τα 2,95 δισ. δολάρια.

Ανεβασμένη από την τελευταία μέτρηση.

Αυτό σημαίνει ότι η Εθνική Τράπεζα στα 2,79  € με κεφαλαιοποίηση 2,93 δισ. δολάρια ή 2,55 δισ. ευρώ, είναι ακριβώς λίγο κάτω από το όριο. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται να συμβαίνει και με τη μετοχή της Mytilineos.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here