Πάνω από πέντε εκατομμύρια μετοχές του τεχνολογικού κολοσσού έλαβε ο διευθύνων σύμβουλος της Apple Tim Cook, συμπληρώνοντας μια δεκαετία θητείας.

Ο Mr. Apple πούλησε το μεγαλύτερο μερίδιο των εν λόγω μετοχών έναντι 750 εκατ. δολάρια, στο πλαίσιο ενός deal που έκλεισε όταν ανέλαβε τα ηνία της εταιρείας to 2011, μετά τον θάνατο του Steve Jobs.

Σύμφωνα με τις ελεγκτικές αρχές, ο Κουκ πληρούσε όλες τις προδιαγραφές, προκειμένου να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση, καθώς οι μετοχές της εταιρείας είχαν αυξηθεί κατά 191,83% τα τελευταία τρία χρόνια.

Επιπλέον όπως διαπιστώθηκε  ο  επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού δώρισε μετοχές της Apple αξίας σχεδόν 10 εκατ. δολαρίων σε φιλανθρωπικό ίδρυμα, χωρίς να κατονομάσει τον παραλήπτη.

Ο Τιμ Κουκ είναι γνωστό για το φιλανθρωπικό του έργο. Μάλιστα προ 6ετίας είχε δεσμευτεί πως θα δωρίσει ολόκληρη την περιουσία του πριν πεθάνει, ενώ κατά καιρούς δίνει   δεκάδες εκατομμύρια δολάρια σε φιλανθρωπικές οργανώσεις. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaire Index, η καθαρή αξία του αποτιμάται περίπου στα 1,5 δισ. δολάρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here