Νέα απάντηση στις κυρώσεις των ΗΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.

Όπως ανέφερε, η χώρα του θα μποϊκοτάρει τα ηλεκτρονικά προϊόντα από τις ΗΠΑ, οι οποίες έχουν επιβάλει κυρώσεις και έχουν αυξήσει τους δασμούς σε βάρος της Άγκυρας σε μία διαμάχη για τον Αμερικανό πάστορα Άντριου Μπράνσον που έχει τεθεί υπό κράτηση από τις τουρκικές αρχές.

«Αν εκείνοι έχουν την iPhone από την άλλη υπάρχει η Samsung άλλα και εγχώριες όπως την Venüs και την Vestel» είπε με έμφαση ο Ερντογαν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας πρόσθεσε ότι «στο παρελθόν οι επιθέσεις ήταν πιο σοφιστικέ και κεκαλυμμένες, ενώ τώρα μας επιτίθενται ευθέως».

Ο Ερντογάν δήλωσε ακόμη ότι η Τουρκία λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την οικονομία, εν μέσω διολίσθησης της λίρας, η οποία επιτείνεται από τη διαμάχη με την Ουάσινγκτον, αλλά είναι σημαντικό να τηρηθεί μια σταθερή πολιτική στάση. «Η μετάβαση σε ξένο νόμισμα θα σήμαινε υποχώρηση στον εχθρό», τόνισε.

Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό, οι Τουρκικές Αερογραμμές ανακοίνωσαν σήμερα ότι δόθηκε εντολή στις διαφημιστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει την προβολή τους να μην δίνουν διαφήμιση σε αμερικανικές εταιρίες.

Επίσης ο υπουργός Οικονομικών και γαμπρός του Ερντογάν, Μπεράτ Άλμπαϊρακ την Πέμπτη στις 4 το απόγευμα θα απευθυνθεί σε περίπου 1.000 ξένους επενδυτές μέσω τηλεδιάσκεψης για να τους ενημερώσει για την τρέχουσα οικονομική κατάσταση και τις αποφάσεις της Άγκυρας για την αντιμετώπισή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here