Οι περικοπές στα αναδρομικά των απόστρατων και των συνταξιούχων των ειδικών μισθολογίων οδηγούν σε νέο μπαράζ προσφυγών στη Δικαιοσύνη.

Οι ισχυρισμοί των δικαιούχων κάνουν λόγο για κοροϊδία, ουσιαστικά, καθώς διαπίστωσαν στους λογαριασμούς τους ποσά πολύ μικρότερα την περασμένη Παρασκευή από αυτά που υπολόγιζαν να κατατεθούν.

Αρκετοί μάλιστα με τα ίδια χρόνια υπηρεσίας και τον ίδιο βαθμό έλαβαν διαφορετικά ποσά.

Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει συντονισμένα το συντονιστικών των τριών Ενώσεων Αποστράτων Αξιωματικών (ΕΑ.ΑΣ.-ΕΑΑΝ-ΕΑΑΑ) και σε οργανωμένες διαμαρτυρίες οι υπόλοιπες ενώσεις συνταξιούχων που είδαν να πιστώνονται στους λογαριασμούς τους ψίχουλα μερικών δεκάδων ευρώ.
Το συντονιστικό συμβούλιο των τριών Ενώσεων Αποστράτων σημειώνει ότι μετά τη μεταφορά στους λογαριασμούς των δικαιούχων και των ορφανικών οικογενειών αυτών, των λεγομένων αναδρομικών (στην ουσία παρανόμως παρακρατηθείσες-περικοπείσες συντάξιμες αποδοχές), διαπιστώθηκαν τα εξής:
  • Πολύ λιγότερα ποσά από αυτά τα οποία υπολόγιζαν
  • Τεράστιες διαφορές στα ποσά για ίδιες κατηγορίες δικαιούχων
  • Περιπτώσεις με μηδενικά ή ευτελή ποσά.

Παράλληλα, γιατροί και πανεπιστημιακοί είναι ακόμα στο… περίμενε, αφού δεν έχουν λάβει τα αναδρομικά, ενώ οι ενώσεις απόστρατων είναι έτοιμες για προσφυγές.

Οι μειώσεις που έγιναν ήταν πολλές, ωστόσο οι υπηρεσίες κρατούν στο σκοτάδι τους δικαιούχους καθώς ακόμη δεν έχουν αποστείλει ενημερωτικά σημειώματα για τις ακριβείς περικοπές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here