Γράφει η «ξενοδόχος»

Μετά τις ΗΠΑ και το Μεξικό έρχονται Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Πολωνία, Ισπανία μετά το Πάσχα.

Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμού κ. Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν για επαφές στις ΗΠΑ, μία από τις αγορές που βρίσκονται στο τοπ 5 των αγορών εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα θα μεταβεί από την ερχόμενη εβδομάδα στις ευρωπαϊκές αγορές που είναι επίσης στο τοπ 5 του ελληνικού τουρισμού προκειμένου η Ελλάδα να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από τη μικρότερη πίτα της φετινής χρονιάς.

  • Στο στόχαστρο είναι και αγορές εκτός Ε.Ε., καταρχάς η Ρωσία που είναι επίσης στο τοπ των αγορών για τη χώρα μας, αλλά και τρίτες χώρες. Ενδεικτικά, στο περιθώριο του των συναντήσεων του Διεθνούς Συμβουλίου Ταξιδίων και Τουρισμού (WTTC) o Ελληνας υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με τον Υπουργό Τουρισμού της Σαουδικής Αραβίας κ. Αhmed Alkhateeb, με τον οποίο συμφώνησε στην αμοιβαία αναγνώριση πιστοποιητικών εμβολιασμού ενώ στην επικείμενη επίσκεψή του Ελλάδα και Σαουδική Αραβία θα είναι έτοιμες να προχωρήσουν και στην υπογραφή MοU για θέματα τουριστικής συνεργασίας.

Σημειωτέον ότι χθες η Τράπεζα της Ελλάδος δημοσιοποίησε τα οριστικά στοιχεία του ταξιδιωτικού ισοζυγίου σύμφωνα με το οποίο, οι ταξιδιωτικές εισπράξεις κατά το 2020 διαμορφώθηκαν στα 4,319 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση κατά 76,2% σε σύγκριση με το 2019.

  • Η εισερχόμενη ταξιδιωτική κίνηση το 2020 μειώθηκε κατά 78,2% και διαμορφώθηκε στα 7,4 εκατ. ταξιδιώτες, έναντι 34 εκατ. ταξιδιωτών το 2019 (συμπεριλαμβανομένης και της κρουαζιέρας).

Όσον αφορά στις χώρες μεγαλύτερης προέλευσης ταξιδιωτών, οι εισπράξεις από τη Γερμανία μειώθηκαν κατά 61,7% και διαμορφώθηκαν στο 1,134 δισ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 66,3% και διαμορφώθηκαν στα 367 εκατ. ευρώ. Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-27, πτώση κατά 70,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 756 εκατ. ευρώ. Οι εισπράξεις από τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 92,8% και διαμορφώθηκαν στα 86 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Ρωσία μειώθηκαν κατά 96,7% και διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here