Σε μια περίοδο κατά την οποία ο χρηματοπιστωτικός τομέας συνεχίζει να βρίσκεται σε διαδικασία συνεχών αλλαγών, το 11th Digital Banking Forum ήρθε για να δώσει απαντήσεις στα ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις του ευρύτερου κλάδου όσον αφορά τόσο την αξιοποίηση των ψηφιακών τεχνολογιών όσο και την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών. 

Eνδιαφέρουσα ήταν η Ενότητα Ι του συνεδρίου: «Οι αλλαγές στα μοντέλα των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» με σημαντικές τοποθετήσεις.

Ο κ. Γιώργος Μπαλάσκας, Head of Digital KPIs Monitoring & Data Visualization, Eurobank, έκανε παρουσίαση για την “GenAI & Automation at Citizen Dev level”.

Μεταξύ άλλων επεσήμανε:

Το σημαντικό είναι ότι το chatgpt μπήκε στη ζωή μας χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα δολάριο σε μάρκετινγκ. Το χρησιμοποίησαν πάρα πολύ κλάδοι. Τελικά τα ξέρει όλα; η απάντηση είναι ότι ακόμη δε είναι καλύτερο από τον άνθρωπο, αλλά στην επόμενη δεκαετία θα αποδίδει καλύτερα. Υπάρχουν τομείς όπως το programmic που θα πορευτούνε χέρι χέρι. Τομείς όπως ηθική και επιστήμονες θεωρίες ο άνθρωπος θα συνεχίσει να είναι μόνος του. Στην καθημερινότητα μπορούμε να δημιουργήσουμε κείμενα, να μτφ κτλ. 

Photo Credits
©Θεόδωρος Αναγνωστόπουλος/PHOTOPRESS Θ&Α Αναγνωστόπουλοι