Οκτώ παίκτες ποδοσφαίρου που έδωσαν το παρών στα γήπεδα του Πούτιν στο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA του 2018 στη Ρωσία έχουν εμπλακεί σε φορολογικά σκάνδαλα…

Ο Lionel Messi, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αστέρια του ποδοσφαίρου στον κόσμο κατηγορήθηκε αρχικά για φοροδιαφυγή το 2013.

Ο Neymar da Silva Santos Júnior, γνωστός απλά ως Neymar, ο βραζιλιάνος άσος έχει επίσης κριθεί ένοχος φορολογικής απάτης επειδή δεν δήλωσε τα κέρδη του.

Ένας ακόμη παίκτης της Barcelona βρίσκεται στη λίστα. Σε μια ακρόαση που διήρκεσε λίγο περισσότερο από δέκα λεπτά, ο Javier Mascherano, Αργεντίνος, παραδέχθηκε ότι δεν πλήρωσε τους φόρους επί των κερδών για τα έτη 2011 και 2012

Ο βραζιλιάνος Filipe Luis το 2014 μπήκε στο στόχαστρο καθώς οι ισπανικές φορολογικές αρχές ασχολήθηκαν με μια άλλη ποδοσφαιρική συναλλαγή: τη μετακίνηση του Luis από τη Deportivo La Coruña στην Atletico.

Σύμφωνα με την El Mundo, ο Ισπανός Diego Costa υπέγραψε συμφωνία με την Adidas αξίας περίπου 800.000 ευρώ. Οι ισπανικές φορολογικές αρχές ισχυρίζονται ότι τουλάχιστον το ήμισυ του ποσού αυτού δεν είχε δηλωθεί ως έσοδα για φορολογικούς σκοπούς.

Το 2018, ο Falcao κρίθηκε ένοχος φορολογικής απάτης. Είχε κατηγορηθεί ότι απέκρυψε από τις φορολογικές αρχές το ποσό των 822.609 ευρώ το 2012 και 4.839.253 ευρώ το 2013, χρησιμοποιώντας – όπως καλά υποθέσατε – μια σειρά εταιρειών offshore.

Τι κοινό έχει ο James Rodriguez με τους Luis, Ronaldo και Falcao; Τον ατζέντη του, Jorge Mendes της Gestifute International. Ο Mendes έχει κληθεί να εμφανιστεί στο δικαστήριο για να καταθέσει σε φορολογικές δίκες που αφορούν τον Ronaldo και τον Falcao.

Tέλος, ο Cristiano Ronaldo, εκ Πορτογαλίας, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα του σύγχρονου ποδοσφαίρου, κατηγορήθηκε ότι δεν κατέβαλε 14,7 εκατ. ευρώ σε φόρους από εισοδήματα που διοχέτευσε σε offshore εταιρείες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here