Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, έχει ξοδέψει επί έξι χρόνια και πάνω από 11 δισεκατομμύρια δολάρια για την προετοιμασία ρωσικών πόλεων που φιλοξενούν το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, το μεγαλύτερο τέτοιο γεγονός που έχει διοργανώσει η χώρα μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης.

Καθώς εκατομμύρια οπαδοί θα είναι διασκορπισμένοι ανά την ευρωπαϊκή Ρωσία τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, το Κρεμλίνο ελπίζει να δείξει ένα πιο φιλικό πρόσωπο και να διασπάσει εν μέρει τη διεθνή απομόνωση από την οποία η Ρωσία έχει υποφέρει τα χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ουκρανία το 2014. Από το Γιεκατέρινμπουργκ στα Ουράλια μέχρι το Καλίνινγκραντ στη Βαλτική Θάλασσα, η διοργάνωση φτάνει σε πόλεις που λίγοι ξένοι επισκέπτες έχουν δει στο παρελθόν.

Για την ιστορία, στη χθεσινή πρεμιέρα του Μουντιάλ η Ρωσία κέρδισε με 5-0 τη Σαουδική Αραβία

Όσο υψηλή κι αν είναι η τιμή, οικονομολόγοι εκτιμούν πως το τεράστιο εγχείρημα δεν θα επαρκέσει για να φέρει σημαντική ενίσχυση στη ρωσική οικονομία των σχεδόν 1,5 τρισ. δολαρίων. Η Moody’s Investors Service ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι η όποια ενίσχυση θα είναι περιορισμένη και βραχυχρόνια, πολύ μικρότερη από αυτήν που έφεραν οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του 2014 στο Σότσι, οι οποίοι κόστισαν το ποσό-ρεκόρ των 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οικονομολόγοι λένε ότι το καλύτερο στο οποίο μπορεί να ελπίζει η Ρωσία αυτή τη φορά είναι μία μετριοπαθής άνοδος για το ρούβλι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here