Το ξεπούλημα που έγινε ήταν υπερβολικό λέει  η JP Morgan σε νέα της έκθεση, με τις διεθνείς αγορές να περνούν σε bear market χωρίς αυτό να δικαιολογείται από τα θεμελιώδη μεγέθη, όπως αναφέρει.

Η αμερικάνικη τράπεζα συνεχίζει να αναμένει ισχυρή ανάκαμψη της οικονομίας φέτος, καθώς οι περιορισμοί και οι στρεβλώσεις που σχετίζονται με τον COVID μειώνονται, οδηγώντας σε αυξημένη κινητικότητα και απελευθερώνοντας την καταναλωτική και εταιρική ζήτηση.

Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα πλήρους re-opening, με τα κρούσματα να υποχωρούν και πολλούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να σηματοδοτούν χαλάρωση των περιορισμών. Οι αγορές σημείωσαν έντονη μεταβλητότητα και το κλίμα είναι αρνητικό καθώς οι επενδυτές παλεύουν με την ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής και τους γεωπολιτικούς κινδύνους.

Ωστόσο, η JP Morgan πιστεύει ότι οι μετοχές και τα πιο ριψοκίνδυνα περιουσιακά στοιχεία έχουν προσαρμοστεί στις αλλαγές της νομισματικής πολιτικής, οι αγορές έχουν αποτιμήσει μία υπερβολική σύσφιξη σε σχέση με τις αυξήσεις επιτοκίων που τελικά θα δούμε από τις Κεντρικές Τράπεζες φέτος, αλλά μια αλλαγή της πολιτικής στην Κίνα μπορεί να αντισταθμίσει ένα μεγάλο μέρος του αντίκτυπου της σύσφιξης στις ανεπτυγμένες αγορές.

Αν και ο κίνδυνος σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι υψηλός, θα έχει περιορισμένο αντίκτυπο στις παγκόσμιες αγορές μετοχών και πιθανότατα θα προκαλούσε μια ήπια επαναξιολόγηση της κατάστασης από τις κεντρικές τράπεζες, εκτιμά.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here