Ιδιαίτερα ελκυστικό είναι το προφίλ ρίσκου – απόδοσης των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών σύμφωνα με τον οίκο Morgan Stanley που αναφέρεται σε έκθεσή του στις μετοχές τους.

Όπως αναφέρει

οι μετοχές έχουν υποχωρήσει κατά 57-69% από τις αρχές του έτους,

-οι ανησυχίες είναι εύλογες εφόσον η ελληνική οικονομία οδεύει προς ύφεση 10,8% φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της.

Για τις ελληνικές τράπεζες

*θέτει σύσταση overweight για την Alpha Bank (με στόχο τα 0,90 ευρώ) και την Εθνική (με τιμή-στόχο στα 1,70 ευρώ), τονίζοντας ότι προσφέρουν τον καλύτερο συνδυασμό ρίσκου και απόδοσης.

*θέτει σύσταση equalweight για τη Eurobank, με τιμή-στόχο στα 0,50 ευρώ αναφέροντας ότι έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη πρόοδο στη μείωση των “κόκκινων” ανοιγμάτων ωστόσο διαπραγματεύεται με πολύ υψηλότερο δείκτη τιμής προς λογιστική αξία.

*θέτει σύσταση equalweight για την Τράπεζα Πειραιώς, με τιμή-στόχο στα 1,35 ευρώ. Για την Πειραιώς σχολιάζει ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων και το πιο αδύναμο «μαξιλάρι» έναντι τυχόν ενδεχόμενων αρνητικών σοκ.

Η Morgan Stanley, εκτιμά τόσο Ταμείο Ανάκαμψης όσο και κυβερνητικά προγράμματα στήριξης περιορίζουν τις συνέπειες της πανδημίας στην οικονομία και τις τράπεζες. Η πρόοδος που έχει καταγραφεί στις τιτλοποιήσεις NPEs αποτυπώνει την ισχύ μετασχηματισμού που προσφέρει αυτή η διαδικασία στην εξυγίανση των ισολογισμών των τραπεζών.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here