Το καμπανάκι του κινδύνου χτυπά η αμερικανική τράπεζα επενδύσεων, προβλέποντας παγκόσμια οικονομική ύφεση ως τις αρχές του 2020 σε περίπτωση που δεν υπάρξει αποκλιμάκωση του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Σύμφωνα με τους οικονομολόγους και αναλυτές της τράπεζας, η αύξηση των δασμών από τις ΗΠΑ κατά 25% στις κινεζικές εισαγωγές για τέσσερις έως έξι μήνες

  • θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμια αποτυχία, καθώς οι αδύναμες επιδόσεις των επιχειρήσεων και η επιβράδυνση της ζήτησης ήδη απειλούν την οικονομία.

Η ετήσια συρρίκνωση του εμπορικού ισοζυγίου λόγω των μειωμένων εξαγωγών, η επιβράδυνση της ζήτησης στις ΗΠΑ και ο συνεχιζόμενος εμπορικός πόλεμος επιδρούν στις αγορές.

«Εάν οι δασμοί φτάσουν το 25% για όλες τις εισαγωγές από την Κίνα σε 4-6 μήνες, θα αυξήσουν τους κινδύνους για τον οικονομικό κύκλο και η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε ύφεση σε περίπου τρια τρίμηνα από σήμερα, σημειώνει η Morgan Stanley.

Οι δασμοί ύψους 10%, που ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Τραμπ την 1η Αυγούστου, με στόχο κινεζικά προϊόντα ύψους 300 δισ. δολαρίων και η πιθανή επέκτασή τους θα επηρεάσουν

  • σχεδόν όλες τις εισαγωγές από την Κίνα και θα έπλητταν όλες τις οικονομίες και αγορές εως ο καλοκαίρι του 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here