Αυξημένες θέσεις σε ελληνικές τραπεζικές μετοχές προκρίνει η JP Morgan, βάζοντας τιμές στόχους από 20% έως και 36% υψηλότερα σε σχέση με τις τιμές που διαπραγματεύονται τώρα, εκτιμώντας ότι οι μετοχές τους διαπραγματεύονται με discount περίπου 40%.

Οι ελληνικές τράπεζες είναι σε σωστό δρόμο για να επιτύχουν το στόχο της μείωσης των ανοιγμάτων τους NPEs σε μονοψήφιο και τα στελέχη της JP Morgan είναι αισιόδοξα για τις ελληνικές μετοχές και συνιστούν αυξημένες θέσεις στα θεσμικά χαρτοφυλάκια.

Ο αμερικανικός οίκος τονίζει ότι κυριαρχεί αισιοδοξία μετά την επίσκεψη στελεχών του στην Αθήνα ύστερα από δύο χρόνια λόγω και των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19 και το μήνυμα είναι εμπιστοσύνη καθώς:

*Η κυβέρνηση συνεχίζει τις μεταρρυθμίσεις με στόχο την ανάπτυξη,

*Οι τράπεζες είναι πολύ κοντά στην επίτευξη μονοψήφιου δείκτη NPEs μετά από χρόνια πίεσης,

*Η προσοχή του κλάδου στρέφεται στη βιώσιμη ανάπτυξη και την επίτευξη αποδόσεων.

Οι διοικήσεις είναι αισιόδοξες σε ότι αφορά τους στόχους για αποδοτικότητα κεφαλαίων (ROTE) 8-10% το 2022-23 και ενώ η JP Morgan συστήνει προσοχή σε ότι αφορά το μέτωπο των καθαρών εσόδων από τόκους (ΝΙΙ), άλλες κρίσιμες παράμετροι όπως οι προμήθειες και τα κόστη κινούνται καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες.

Οι ευκαιρίες σε διεθνές επίπεδο, η απόρριψη ενεργητικού και οι πληρωμές μερισμάτων προσφέρουν «καθαρό ουρανό» για τις τράπεζες. Η Eurobank παραμένει το top pick για τον οίκο.

Η JP Morgan σημειώνει ότι η μείωση των NPEs, μέσω τιτλοποιήσεων, κινείται ταχύτερα απ’ όσο προβλεπόταν και οι κίνδυνοι εκτέλεσης στο μέτωπο αυτό από εδώ και στο εξής περιορίζονται.

Οι Eurobank και Εθνική Τράπεζα αναμένεται να φτάσουν σε μονοψήφιο δείκτη NPEs έως τα τέλη της φετινής χρονιάς, ενώ η Alpha και η Πειραιώς θα ακολουθήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Οι αποτιμήσεις υπονοούν ότι σε σημαντικό βαθμό η αισιοδοξία έχει ήδη τιμολογηθεί. Η βελτίωση του ROTE μπορεί να είναι ο οδηγός για μελλοντικά κέρδη. Με μελλοντικό P/TBV στο 0,48, οι ελληνικές τράπεζες τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 40% από ανταγωνιστές με αντίστοιχο ROTE.

Η JP Morgan βάζει τις εξής τιμές-στόχους σε σχέση με τις τιμές της αγοράς σήμερα:

*Στην Alpha Βank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,5 ευρώ (+36%)

*Στη Eurobank, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο το 1,2 ευρώ (+29%)

*Στην Εθνική, η σύσταση είναι overweight με τιμή-στόχο τα 3,3 ευρώ (+20%)

*Στην Πειραιώς, η σύσταση είναι ουδέτερη με τιμή-στόχο το 1,9 ευρώ (+31%)

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here