Την ανάγκη η Ιταλία να υιοθετήσει μία αξιόπιστη στρατηγική ώστε να μειώσει το δημόσιο χρέος της προκειμένου να βελτιώσει την πιστοληπτική της ικανότητα υπογράμμισε αναλυτής του οίκου αξιολόγησης Moody’s.

Όπως ανέφερε, ο κίνδυνος το χρέος της Ιταλίας να σταθεροποιηθεί στο τρέχον επίπεδο -περίπου στο 132% του ΑΕΠ της- είναι μεγαλύτερος από οποιονδήποτε άλλο πολιτικό κίνδυνο μπορούν να δημιουργήσουν οι επικείμενες εκλογές στις 4 Μαρτίου.

“Οι αποφάσεις μας θα βασιστούν σε πολιτικές που πραγματικά υιοθετούνται, όχι σε υποσχέσεις της προεκλογικής εκστρατείας” πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας παράλληλα τον τρέχοντα πολιτικό κίνδυνο στην Ιταλία χαμηλό.

Ο οίκος Moody‘s, που αυτή τη στιγμή αξιολογεί το ιταλικό χρέος με Baa2 και αρνητική προοπτική, θα αποφασίσει αν θα αναβαθμίσει την προοπτική κάποια στιγμή μετά τις εκλογές στη χώρα, αλλά πιθανότατα όχι στην προγραμματισμένη για τις 16 Μαρτίου επόμενη απόφασή του.

Το ιταλικό τραπεζικό σύστημα, το οποίο για καιρό διέθετε περίπου το ένα τρίτο των “κόκκινων” δανείων της Ευρωζώνης, δεν συνιστά πλέον σημαντικό παράγοντα στην αξιολόγηση του συστημικού κινδύνου, συμπλήρωσε ο αναλυτής της Moody‘s.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here