Δεν αποδέχθηκε η ΔΕΗ τους όρους και τις προϋποθέσεις που είχε θέσει με την προσφορά της η κοινοπραξία SEV.EN Energy και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ για την εξαγορά των λιγνιτικών μονάδων στη Φλώρινα και τη Μεγαλόπολη. Κατά συνέπεια ο διαγωνισμός συνεχίζεται με μία μόνον προσφορά αυτήν που υποβλήθηκε από τη ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ για τη Μελίτη.

Η συμμετοχή της κοινοπραξίας SEV.EN Energy και ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ θεωρήθηκε ότι κινείται εκτός του πλαισίου που θέτει η σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA).

Ακόμη κι αν ολοκληρωθούν με επιτυχία οι διαπραγματεύσεις με τον Όμιλο Μυτιληναίου το πρόβλημα της ΔΕΗ δεν επιλύεται και οι «θεσμοί» θα θέσουν θέμα πώλησης των υδροηλεκτρικών μονάδων. Το Διοικητικό της Συμβούλιο της ΔΕΗ θα συνεδριάσει αύριο Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ζητήσει βελτίωση της προσφοράς της Μυτιληναίος  για την μονάδα της Μελίτη που είναι και η μόνη που εναρμονίζεται με το SPA.

Η συμμετοχή του κοινοπρακτικού σχήματος SEV.EN Energy και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ δεν μπορεί να γίνει δεκτή, καθώς θέτει όρους και προϋποθέσεις που δεν περιλαμβάνονται στο SPA. Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ίδια η κοινοπραξία σημειώνει πως η δεσμευτική προσφορά που υπέβαλε βασίζεται σε μία εναλλακτική εκδοχή του SPA, η οποία περιλαμβάνει μια πιο ισορροπημένη κατανομή κινδύνων μεταξύ του πωλητή και του αγοραστή, καθώς και γεφυρώνει το κενό μεταξύ των προσδοκιών του πωλητή και του αγοραστή σε σχέση με την εξέλιξη της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Απούσα από τις δεσμευτικές προσφορές ήταν η κοινοπραξία του Ομίλου ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ με την κινεζική CHN Energy, η οποία αποτελούσε τον τρίτο επενδυτή που είχε δείξει ενδιαφέρον για τις μονάδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here