Σε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας προχώρησε η PwC Ελλάδας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η ενέργεια εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική της PwC Ελλάδας για συνεργασίες με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στόχος του μνημονίου είναι να φέρει σε επαφή το Πανεπιστήμιο με την επιχειρηματική κοινότητα, δημιουργώντας γέφυρες ανάμεσα στην εκπαίδευση και τον επιχειρηματικό χώρο.

Μέσα από το μνημόνιο συνεργασίας οι δύο οργανισμοί δεσμεύονται να αξιοποιούν την τεχνογνωσία και την εμπειρία τους υλοποιώντας από κοινού δράσεις, ώστε να προσφέρουν διασύνδεση των φοιτητών με τις επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα, η PwC Ελλάδας και το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου συμφώνησαν στα εξής:
  • Σύνδεση του γραφείου πρακτικής του Πανεπιστημίου με ανάλογες θέσεις της PwC Ελλάδας, προσφέροντας στους φοιτητές εργασιακή εμπειρία
  • Από κοινού διοργάνωση εκπαιδευτικών ημερίδων, διαλέξεων, εκδηλώσεων κτλ., που προάγουν την τεχνολογία και την καινοτομία και προβάλλουν τόσο το έργο της PwC Ελλάδας, όσο και αυτό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου
  • Συμμετοχή στελεχών της PwC Ελλάδας ως εισηγητών σε συγκεκριμένα μαθήματα του κύκλου σπουδών (expert sessions)
  • Δημιουργία Εκπαιδευτικών Ακαδημιών για την υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων κατάρτισης

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αθανάσιος Κατσής ανέφερε:

«Η συγκεκριμένη συνεργασία συνθέτει ένα ακόμα βήμα εξωστρέφειας και συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με την επιχειρηματική κοινότητα. Η πολιτική του Πανεπιστημίου μας επενδύει στη σύζευξη της παραγόμενης γνώσης εντός του ακαδημαϊκού ιδρύματος με τις καινοτόμες επιχειρηματικές προσπάθειες προς όφελος των μελών μας, κυρίως φοιτητών και ερευνητών, των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων αλλά και της ευρύτερης κοινωνίας. Η PwC, με την παγκόσμια παρουσία αλλά και το τοπικό αποτύπωμα, αποτελεί έναν ιδανικό εταίρο και ελπίζουμε ότι πολλοί φοιτητές μας θα έχουν την εμπειρία συμμετοχής στο συγκεκριμένο περιβάλλον. Χαιρετίζω λοιπόν την έναρξη αυτής της κοινής πορείαςευελπιστώντας ότι σύντομα θα επεκτείνουμε τις δράσεις μας και σε άλλες συνέργειες.»

Ο Κώστας Περρής, Partner, Consulting Leader της PwC Ελλάδας συμπλήρωσε:

«Στην PwC έχουμε ως στόχο την οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης και την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων. Μέσα από στρατηγικές συνεργασίες, όπως αυτή με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, αποδεικνύουμε έμπρακτα τη δέσμευσή μας να προσφέρουμε λύσεις στις επιχειρήσεις και την κοινωνία σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που η πολυετής συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου επισφραγίστηκε με ένα μνημόνιο. Από κοινού, πλέον, εργαζόμαστε για τη γεφύρωση του ακαδημαϊκού κόσμου με τον επιχειρησιακό, προσφέροντας στις νέες γενιές όλα τα απαραίτητα εφόδια για να γίνουν οι επαγγελματίες του αύριο.»

Από πλευράς του, ο Αντώνης Αντωνιάδης, People Experience & Culture Partner, PwC Ελλάδας, δήλωσε σχετικά:

«Ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην ακαδημαϊκή κοινότητα, χτίζοντας σχέσεις και συνεργασίες που στοχεύουν στην καινοτομία και την εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνεργασία μας με το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Όραμά μας είναι να στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες της χώρας μας, τόσο μέσα από την επιχειρηματική μας παρουσία σε αυτές, όσο και μέσω συνεργειών με τους αρμόδιους φορείς. Στην κατεύθυνση αυτή, τον τελευταίο χρόνο, αναπτύσσουμε συστηματικά γραφεία-δορυφόρους ανά την Ελλάδα. Στην Πάτρα λειτουργεί ήδη ένα από τα πρώτα μας γραφεία-δορυφόρους, το οποίο ευελπιστούμε μελλοντικά να στελεχωθεί και με αποφοίτους από τα πανεπιστήμια της Πελοποννήσου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ