Τα Μνημόνια τελείωσαν…..Καλό κουράγιο!!

0

του ΧΡΗΣΤΟΥ Ν. ΚΩΝΣΤΑ

Το θάρρος είναι δικαίωμα. Η γνώση υποχρέωση. Ο φόβος είναι φυσιολογικό συναίσθημα.

Το πάθος είναι απαραίτητο εφόσον προηγουμένως έχει προσδιοριστεί ο στόχος κι έχει διαμορφωθεί μια στρατηγική.

Δεν υπάρχει ούριος άνεμος γι’ αυτόν που δεν ξέρει που πηγαίνει.

Οι λαοί έχουν δικαίωμα να ελπίζουν, να μη φοβούνται, να ενθουσιάζονται. Οι ηγέτες όμως έχουν υποχρέωση να οδηγούν με ασφάλεια, προοπτική κι επίγνωση των συνεπειών.

Οι ηγέτες προβλέπουν και διαχειρίζονται, οι λαοί αξιολογούν και αισθάνονται.

Φοβούνται μόνον όσοι έχουν επίγνωση των συνθηκών. Άφοβοι είναι όσοι αδιαφορούν για τους κινδύνους , όσοι ελπίζουν ότι στο τέλος «κάτι θα γίνει, κάπως θα τα βολέψουμε».

Σήμερα που τελειώνει η δανειακή σύμβαση με τους θεσμικούς δανειστές, δηλαδή την ημέρα που τελειώνει η υποχρέωσή τους να βρίσκουν για μας φθηνό δανεικό χρήμα, είναι η καταλληλότερη μέρα για να αξιολογήσουμε τις ηγεσίες που επιλέξαμε τα τελευταία χρόνια για να μας κυβερνούν.

Ήταν πολλές οι περιστάσεις όπου αποδείχθηκε πως οι ηγέτες που επέλεξε ο ελληνικός λαός δεν είχαν τη δυνατότητα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούσαν. Δεν μπόρεσαν  να οδηγήσουν, να συνεννοηθούν, να προστατεύσουν το λαό τους. Μόλις ο κόμπος έφτανε  στο χτένι, πετούσαν το χτένι στην «κρίση του λαού» και απαλλάσσονταν από τις ευθύνες.

Στις εκλογές του 2015, σήμερα είναι προφανές, η «εκστρατεία προειδοποίησης κινδύνων» που είχε υιοθετήσει σ’ εκείνη την προεκλογική περίοδο η Νέα Δημοκρατία, δεν ήταν αποτελεσματική.

Οι πολίτες δεν φοβήθηκαν.

Αντιθέτως, η «εκστρατεία πάθους» με στόχο την αλλαγή πολιτικού σκηνικού που ακολούθησε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφερε αποτελέσματα καλύτερα του αναμενομένου.

Οι πολίτες ενθουσιάσθηκαν.

Ο φόβος νικήθηκε, το πάθος θριάμβευσε.

Τους 44 μήνες που ακολούθησαν, όλοι οι Έλληνες, ψηφοφόροι και μη, πλήρωσαν κι έμαθαν. Κατέβαλαν  τα επίχειρα των επιλογών τους.

Όσοι έχουν γνώση, σήμερα διαισθάνονται το κόστος των συνεπειών που τους βαρύνει. Οι υπόλοιποι θα βρεθούν ενώπιον οδυνηρών εκπλήξεων στο εγγύς μέλλον.

Τα επόμενα χρόνια, η αλληλεγγύη θα είναι πανάκριβη πολυτέλεια….

Ο καθένας θα φροντίσει να σώσει τον εαυτό του….

Καλό κουράγιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here