Αμέσως μετά την απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς να αναστείλει την διαπραγμάτευση των μετοχών και των ομολόγων της MLS, ακολούθησαν έντονες διεργασίες εκ μέρους των επενδυτών και ομολογιούχων της εισηγμένης.

Οι ενέργειες αυτές αφορούν στις επαφές που είχαν οι επενδυτές με δικηγορικά γραφεία προκειμένου να προετοιμαστούν και να “θωρακιστούν” έναντι ενδεχόμενων αρνητικών εξελίξεων με στόχο την προστασία των δικαιωμάτων τους.

Την ίδια ώρα, η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών με ανακοίνωση που εξέδωσε, τονίζει ότι θα προβεί σε όλες τις άμεσες εκείνες ενέργειες που απαιτούνται για την προστασία των δικαιωμάτων τους στις εποπτικές και δικαστικές αρχές. Παράλληλα, καλεί τους ενδιαφερόμενους να επικοινωνήσουν άμεσα μαζί της, με το info@helinas.gr.

Την ίδια ώρα οι αρμόδιες Αρχές φέρονται να έχουν δώσει προθεσμία 10 ημερών στην MLS Πληροφορική, προκειμένου να διορθώσει τυχόν λάθη στον ισολογισμό της, που αφορούν τα άυλα στοιχεία και όλων των στοιχείων που είχαν ως αποτέλεσμα την επίμαχη απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Όπως έγραψε νωρίτερα το banks.com.gr η απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ελήφθη, καθώς υπάρχουν βάσιμοι λόγοι υποψίας ότι παραβιάστηκαν από την εν λόγω Εταιρεία οι διατάξεις του ν. 3556/2007. Στον υποχρεωτικό έλεγχο που διενεργήθηκε επί του κονδυλίου του ισολογισμού “Άυλα Περιουσιακά Στοιχεία” των ετήσιων οικονομικών καταστάσεων, δημιουργούνται βάσιμες αμφιβολίες ως προς την ορθή κατάρτιση των ως άνω οικονομικών καταστάσεων, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here