Σε λίγες μόλις ημέρες η μετοχή της MLS κατάγραψε ραγδαία πτώση γεγονός που οδήγησε στην αντίδραση της εταιρείας τεχνολογίας μέσω επιστολής.

Η εταιρεία απέστειλε επιστολή-διαμαρτυρία στο Χρηματιστήριο Αθηνών με την οποία υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής και των ομολόγων» της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι χθες η μετοχή της MLS Πληροφορική ενώ σε προηγούμενες συνεδριάσεις η πτώση έφθασε έως και 36%.

Προ 6μήνου αντιθέτως, τελούσε υπό διαπραγμάτευση σε τιμή πάνω από 5 ευρώ.

Στην επιστολή της η διοίκηση της MLS σημειώνει ότι έχει ολοκληρώσει τις επενδύσεις για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης και ότι πλέον υλοποιείται η επέκταση σε νέες αγορές. Με τον τροπο αυτό, τονίζει η εταιρεία, θα επανέλθουν σταδιακά οι επενδυτικές δαπάνες στα συνήθη για την εταιρεία επίπεδα.

Για την ελληνική αγορά η MLS αναφέρει ότι διεύρυνε το μερίδιό της στα tablets (αγορά, η οποία έχει πτωτικές τάσεις) και διατηρεί το μερίδιό της στην αγορά των smartphones. Εντός του έτους τα smartphones και tablets της εταιρείας θα έχουν ενσωματωμένη τη νέα πλατφόρμα (η οποία προσαρμόζεται για κάθε συσκευή Android), γεγονός που της παρέχει σημαντική προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της

Πριν από ένα έτος ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Γιάννης Καματάκης είχε διαθέσει σε ξένο θεσμικό επενδυτή,  που παραμένει ανώνυμος, 420.000 μετοχές συνολικής αξίας 1,82 εκατ. ευρώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here