Με διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις επιθυμεί θα πείσει τους δανειστές να μειωθούν οι στόχοι για το πρωτογενές πλεόνασμα ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε στο 4ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ακόμη, έθεσε ως κεντρικό στόχο του την επίτευξη ρυθμών ανάπτυξης 3%-4% ετησίως, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την υπερφορολόγηση των πολιτών -και ιδίως της μεσαίας τάξης- αλλά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών, με την οποία, όπως σημείωσε, «η σημερινή κυβέρνηση αναγνώρισε κάτι που καμία προηγούμενη κυβέρνηση δεν αναγνώρισε: τη μακεδονική γλώσσα και τη μακεδονική εθνότητα».

Στην παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε τα εξής:

«Το κλειδί για την ανάπτυξη είναι η μείωση των φόρων. Έχω μελετήσει τα λάθη των προκατόχων μου. Ο Παπανδρέου, για παράδειγμα, χρειάστηκε έξι μήνες για να καταλάβει τι είχε γίνει και ακόμη και όταν το κατάλαβε, μετά μοίραζε χρήματα. Δεσμευόμαστε σε συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις σε αντάλλαγμα για χαμηλότερα πλεονάσματα. Βρεθήκαμε σε αυτό τον φαύλο κύκλο, επειδή ο κ. Τσίπρας δεν είχε την αξιοπιστία για να προχωρήσει τις μεταρρυθμίσεις.

Τώρα η συζήτηση ανοίγει και υπάρχει ευρύτερη συναίνεση. Ο μόνος που δεν φαίνεται να θίγει το θέμα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος δεσμεύτηκε γι’ αυτά τα αποτελέσματα. Η μείωση των φόρων είναι το κλειδί. Η σημερινή κυβέρνηση υπερφορολόγησε τη μεσαία τάξη και μετά μοιράζει κάποια επιδόματα. Αυτή είναι λάθος πολιτική, γιατί σκοτώνει την ανάπτυξη. Αντί να δίνουμε… χριστουγεννιάτικους μποναμάδες, ας μειώσουμε τη φορολογία. Αυτό θα έχει θετικό αντίκτυπο στην οικονομία.

Μητσοτάκης: Χάσαμε χρόνια για την οικονομία

Χάσαμε τρία εξαιρετικά χρόνια για την οικονομία. Όταν οι άλλες χώρες αναπτύσσονταν, όπως για παράδειγμα η Κύπρος και η Πορτογαλία, η Ελλάδα έμενε πίσω. Και αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης Τσίπρα. Εγώ έχω την υποχρέωση, εφόσον οι πολίτες μου αναθέσουν τη διακυβέρνηση, να κάνω την Ελλάδα ιστορία επιτυχίας. Μπορούμε να επωφεληθούμε από τα πλεονεκτήματα της χώρας, για να προσελκύσουμε επενδύσεις. Η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα να κάνει σπουδαία πράγματα.

Προσλαμβάνουμε πάλι περισσότερο κόσμο και ιδίως μέσω συμβάσεων από ό,τι στο παρελθόν. Και το κάνουμε αυτό επειδή επανερχόμαστε στις παλαιές πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία.Θα στείλω επιστολή για την διαγραφή του Ορμπαν από το Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα. Για την στάση του στο Μεταναστευτικό. Αφού οι σοσιαλιστές πάντως δείχνουν τέτοια αντίδραση για τον Βίκτορ Ορμπαν, θα έπρεπε να δείξουν τα ίδια αντανακλαστικά και για τις παρεμβάσεις Τσίπρα στην Δικαιοσύνη και την αμφισβήτηση των δημοκρατικών θεσμών. Κανείς στην Νέα Δημοκρατία δεν αμφισβητεί τις θέσεις μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων. Οποιος τα αμφισβητεί δεν έχει θέση στην Νέα Δημοκρατία.

«Θέλω να βγάλω την Ελλάδα από την κρίση»

Θέλω να είμαι ο πρωθυπουργός που θα βγάλει την Ελλάδα από την κρίση. Στο Μακεδονικό η πρόθεση του Αλέξη Τσίπρα ήταν να διχάσει την Νέα Δημοκρατία. Η συμφωνία αναγνωρίζει εθνική ταυτότητα και γλώσσα στους σκοπιανούς. Ο κ. Τσίπρας δεν έκανε καμιά προσπάθεια να συμπεριλάβει την αντιπολίτευση στο διάλογο και κατέληξε σε μία συμφωνία που κανείς στο παρελθόν δεν είχε δεχθεί. Γιατί η ιθαγένεια δεν είναι η βορειομακεδονική; Το 70% του κόσμου διαφωνεί με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τι απαντάς; Οτι το 70% του κόσμου είναι εθνικιστές; Δεν υπάρχει καμία προστασία της ονομασίας Μακεδονικό για τα ελληνικά προϊόντα. Η πλειοψηφία των ανθρώπων που μετείχαν στα συλλαλητήρια είναι μετριοπαθείς άνθρωποι.

Η συμφωνία είναι μια διεθνής συμφωνία την οποία θα σεβαστούμε. Αλλά υπάρχει το δικαίωμα του βέτο για να προστατεύσω τα συμφέροντα της Ελλάδας. Οσο και να μην μου αρέσει η Συμφωνία, θα την σεβαστώ. Οι Ελληνες θα πουν στις εκλογές στον Αλέξη Τσίπρα ως εδώ…Το συντομότερο το καλύτερο. Φαίνεται και από τις αντιδράσεις των αγορών. Προβλέπουν πολιτική αλλαγή. Ακόμα και αν δεν έχουμε βουλευτικές εκλογές στις 26 Μαϊου, εμείς θα κάνουμε μια καμπάνια εθνικών εκλογών. Αν ο κύριος Τσίπρας θέλει να χάσει σε δύο φάσεις, δική του επιλογή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here