Από τα 3.250 ευρώ έως και τα 8.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο φτάνουν οι αντικειμενικές αξίες των ακινήτων που θα ανεγερθούν στο Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού – Αγίου Κοσμά. Αυτο αποτυπώνεται στο σχετικό ΦΕΚ που παρουσιάστηκε, μετά την οριστικοποίηση των τιμών και από το ΥΠΟΙΚ.
Αρχικά, οι τιμές ζώνης είχαν προσδιοριστεί μετά την εισήγηση που είχαν υποβάλει πιστοποιημένοι εκτιμητές ακινήτων στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.
Όπως ορίζεται στην απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας και ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, για τον καθορισμό των αντικειμενικών αξιών εκτός από την εισήγηση των ιδιωτών εκτιμητών ελήφθησαν επίσης υπόψη:

-Η γνώμη των αρμόδιων Δημοτικών Συμβουλίων, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 261 του ν. 3852/2010 (Α’ 87), για τις αξίες των ακινήτων στις περιοχές αρμοδιότητάς τους και τις διατάξεις του άρθρου 41 του ν. 1249/1982.

-Οι ιδιαιτερότητες της περιοχής ή τμήματος αυτής, όπως συνθήκες περιβάλλοντος και θέας, εξυπηρέτηση (υποδομή, συγκοινωνία, κ.λπ.), εμπορικότητα δρόμων, πολεοδομικές ρυθμίσεις (συντελεστής δόμησης οικοπέδου).

-Οι ιδιαιτερότητες των ακινήτων, όπως χρήση (οικόπεδο, διαμέρισμα, κατάστημα, αποθήκη κ.λπ.), πρόσοψη (σε αίθριο, σε πλατεία κ.λπ.), όροφος, επιφάνεια, παλαιότητα κτιρίου, συνιδιοκτησία, ειδικές συνθήκες (σεισμός, πλημμύρα, πυρκαγιά, απαλλοτρίωση κ.λπ.), δέσμευση (διατηρητέα κτίρια, αρχαιολογική έρευνα κ.λπ.).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here