Παρουσία του πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αμερικανού Πρέσβη στην Ελλάδα Τζέφρι Πάιατ  πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνάντηση του υπουργού Εμπορίου των ΗΠΑ, κ. Γουίλμπουρ Ρος στο Μέγαρο Μαξίμου με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Ιδιαίτερα θετική μνεία στο ενδιαφέρον του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάπτυξη των εμπορικών δεσμών μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ έκανε ο Αμερικανός Πρέσβης, Τζέφρι Πάιατ, υπογραμμίζοντας ότι η παρουσία του κ. Ρος όσο και του ίδιου συμβολίζουν την αμερικάνικη στήριξη αυτών των προσπαθειών καθώς και την δέσμευσή τους να συνεχίσουν την πρόοδο επί του διαλόγου.

Στο επίκεντρο της συνομιλίας του Άδωνι Γεωργιάδη και του Γουίλμπουρ Ρος βρέθηκαν

  • τα μεταρρυθμιστικά σχέδια της κυβέρνησης με στόχο την προσέλκυση αμερικανικών επενδύσεων,
  • το έντονο αμερικανικό ενδιαφέρον για το Ελληνικό και τις μελλοντικές ιδιωτικοποιήσεις και
  • ο αναπτυξιακός νόμος που ετοιμάζει η κυβέρνηση

Όπως σημείωσε ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,

η συνάντηση πήγε πάρα πολύ καλά. Ευχαριστώ όλους τους συνεργάτες μου και κυρίως τους Υφυπουργούς που ήταν εδώ πολύ καλά διαβασμένοι και μπορέσαμε να απαντήσουμε σε όλα τα ερωτήματα της αντιπροσωπείας των ΗΠΑ και του κ. Ρος. Παρουσιάσαμε και τον αναπτυξιακό νόμο που ετοιμάζουμε, ο οποίος κατενθουσίασε τους Αμερικανούς γιατί κι εκείνοι είπαν ότι μ’ αυτού του είδους τις πρωτοβουλίες η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μεταμορφώνει τη χώρα και έρχεται η ώρα να έλθουν σοβαρές αμερικανικές επενδύσεις στην Ελλάδα. Πιστεύουμε, λοιπόν, ότι ήταν μια πολύ σημαντική συνάντηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here