Το βλέμμα στραμμένο στη Wall Street έχουν σήμερα οι επενδυτές στο ελληνικό χρηματιστήριο που καταρρέει. Τα μηνύματα από την Νέα Υόρκη έρχονται μέσω του Χρηματιστηρίου παραγώγων για τον δείκτη Standard & Poor’s 500.

O ΣΜΕ του S&P500 συνεχίζει σε πλάγια ανοδική φάση με τις πρώτες στηρίξεις στη ζώνη των 2.905 μονάδων και αντιστάσεις στις 2.937 μονάδες.  Επίσης παρατηρούμε μια ανοδική γραμμή τάσης (σχεδιασμένη με χρώμα μπλέ στο γράφημα) η οποία προς το παρόν χρησιμεύει ως στήριξη.

Πιστεύω οτι ο εν λόγω δείκτης βρίσκεται σε υπεραγορασμένη περιοχή και αν και θα μπορούσε να πλησιάσει τις αντιστάσεις προς τα πάνω, δεν θα το καταφέρει τελικά και εν τέλει θα χάσει την ανοδική γραμμή τάσης, ξαναγυρνώντας στα σημεία στήριξης των 2.905 μονάδων.

Στην περίπτωση που θα ήταν ικανός να σπάσει ανοδικά τις 2.950 μονάδες, πιστεύω οτι θα έβγαινε “πολύ χαρτί” (ξεπούλημα) στην αγορά και θα επέστρεφε σε πτωτική πορεία.

Συνοψίζοντας, ο δείκτης συνεχίζει την ανοδική του ορμή αλλά στα πλαίσια ενός πλάγιου καναλιού το οποίο πιστεύω οτι θα διασπάσει σύντομα και μάλιστα προς τα κάτω, προκαλώντας πτώση μέχρι τις στηρίξεις. Εκμεταλλευόμαστε τα όποια ανοδικά γυρίσματα για να προβούμε σε πωλήσεις.

 

*Σχόλιο του Ιωάννη Κανταρτζή (http://www.ikantartzis.com/), οικονομολόγου κι εκδότη του διεθνούς περιοδικού TRADERS’, με ειδίκευση στα παράγωγα προϊόντα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here