Με ανακοίνωσή της, εν αναμονή της απόφασης για την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, η Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας στέλνει το μήνυμά της προς την Κυβέρνηση, το Τ.Χ.Σ. και την Διοίκηση της Τράπεζας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Από το 2010 που συστήθηκε το Τ.Χ.Σ. με στόχο την στήριξη και την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου στις Τράπεζες έχει κυλήσει πολύ νερό στο μύλο των ανακεφαλαιοποιήσεων και των Α.Μ.Κ. των Τραπεζών.

Με βάση την μέχρι σήμερα εμπειρία και λαμβάνοντας υπ’ όψη τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας, οφείλουμε να σταθμίσουμε και να αξιολογήσουμε τα νέα δεδομένα.

Ως εκ τούτου, η όποια απόφαση για την επιτυχή αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας ΠΕΙΡΑΙΩΣ και οι διαδικασίες που θα επιλεγούν μέχρι την τελική ολοκλήρωσή της, οφείλει να συμπεριλάβει:

  • Την πλήρη διαφάνεια.
  • Την διασφάλιση της συμμετοχής παλιών και νέων μετόχων με όρους ισοτιμίας και δικαιοσύνης.
  • Την προστασία της σταθερότητας του Τραπεζικού Συστήματος.
  • Την προστασία των καταθέσεων και των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου.
  • Την προστασία της Τράπεζας, των εργαζομένων, των Μετόχων, της Πελατείας, της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
  • Την πρόνοια ότι η αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Τράπεζας θα συνοδεύεται από ένα δεσμευτικό κοινωνικό σχέδιο που θα οδηγεί την επόμενη μέρα, σε μια σταθερή αναπτυξιακή πορεία θετικών αποτελεσμάτων, με κυρίαρχο στόχο την χρηματοδότηση της οικονομίας και των Μ.Μ.Ε. που αποτελούν την ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here