Στο εργοστάσιο της Ελληνικής Εταιρείας Χάλυβος στα Διαβατά Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο τη επίσκεψής του για το “Thessaloniki Summit 2019”.

Ο κ.Μητσοτάκης ενημερώθηκε από τους νέους επενδυτές για τα σχέδια που έχουν, και συνεχάρη τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και το επιτελείο που εργάστηκαν για αυτή την υπόθεση, κάνοντας λόγο για κινήσεις που οδηγούν στην επαναβιομηχάνιση της χώρας.

«Αυτή η κυβέρνηση στηρίζει έμπρακτα την επιχειρηματικότητα και τις επενδυτικές πρωτοβουλίες» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Το εργοστάσιο αυτή τη στιγμή παρουσιάζει εικόνα εγκατάλειψης, αλλά πρόκειται να λειτουργήσει σύντομα, με τον πρωθυπουργό να τονίζει ότι «είναι η ζωντανή ιστορία της αποβιομηχάνισης και της επαναβιομηχάνισης».

«Μιλάμε για μια επένδυση ύψους 100 εκατ. δολαρίων μόνο τα δυο πρώτα χρόνια και για 400 θέσεις εργασίας συν αυτές που θα δημιουργηθούν μέσω των εργολαβιών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που θα λειτουργήσουν παράλληλα» είπε.

Eλληνική εταιρεία Χάλυβος

Η Ελληνική Εταιρεία Χάλυβος είναι μια εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που ιδρύθηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 με σημαντική συμβολή στην οικονομία της χώρας καθώς κάλυπτε σχεδόν το σύνολο των αναγκών της Ελλάδας σε χάλυβα ψυχρής έλασης για περίπου 50 χρόνια, έχοντας σοβαρό μερίδιο στις εξαγωγές για το προϊόν.

Τον Νοέμβριο του 2014 η εταιρεία τέθηκε σε εκκαθάριση και έπαψε η λειτουργία της με αποτέλεσμα να μην περιμένει κανείς έκτοτε να αναβιώσει.

Οι νέοι επενδυτές διαθέτουν μεγάλη εμπειρία στον Χάλυβα, με πρόσβαση στην πρώτη ύλη στις αγορές -κυρίως των Ηνωμένων Πολιτειών- και στις διεθνείς μεταφορές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here