Πολλές φορές τα μικρά εβδομαδιαία κέρδη στον Γενικό Δείκτη είναι καλύτερα από τις μεγάλες κινήσεις στους δείκτες μιας και η άνοδος είναι αργή με διάχυση στο σύνολο της αγοράς.

Έτσι λοιπόν η τελευταία εβδομάδα είχε κέρδη της τάξεως του +1% με τον Απρίλιο να κλείνει με κέρδη της τάξεως του +5%.

Ο Μάιος πλέον μπήκε για τα καλά με τον…κανόνα sell May and go away να επηρεάζει μεν χωρίς -παρ’όλα αυτά- να στέκει στατιστικά.

Το πολύ σημαντικό τεχνικό δεδομένο είναι ότι πλέον τα stops τόσο σε ημερήσιο όσο και σε εβδομαδιαίο έχουν ανέβει σημαντικά με τα όρια για τον Γενικό δείκτη να είναι στο 897 και 869 αντίστοιχα.

Το ενδιαφέρον παλαιών αλλά κυρίως νέων επενδυτών μεγαλώνει μέρα με την μέρα κάτι που φαίνεται ότι θα συνεχιστεί και τον Μάϊο.

Οι ξένοι οίκοι πλέον εμφανίζονται με θετικές αξιολογήσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα προσελκύοντας και νέα κεφάλαια που διψάνε για αποδόσεις. 

Η ολοκλήρωση της Αύξησης μετοχικού κεφαλαίου της Πειραιώς Financial Holdings με σημαντική ζήτηση από το εξωτερικό και παράλληλα η έκδοση σε χρόνο dt ομολογιακών εκδόσεων σε Alpha και EUROBANK δείχνει το τι μπορούμε ακόμα να περιμένουμε στο μέλλον.

Τα εταιρικά αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στο σύνολο τους και με εξαίρεση τον τραπεζικό και τις απομειώσεις των τιτλοποιήσεων σε μία πολύ ειδική χρονικά με σημαντική ύφεση στο -8% έδειξαν ότι αντέχουν ακόμα.

Από την άλλη οφείλουμε να αναφερθούμε σε εταιρείες που εμφάνισαν ιστορικό ρεκόρ τζίρου άλλες συγκυριακά και άλλες καθαρά οργανικά.

  • Κρι Κρι
  • Πλαστικά Θράκης
  • Πλαστικά Κρήτης
  • Εntersoft,
  • Σαράντης
  • ΕΛΤΟΝ

είναι μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here