Στο στόχαστρο κάποιων άσπονδων φίλων έχει μπει η Forthnet.
   Από τη μέρα, που ανακοινώθηκε η συμφωνία των πιστωτριών τραπεζών με την BC Partners για την εξαγορά της Forthnet, συμβαίνουν- σχεδόν καθημερινά- διάφορα παράδοξα στο χρηματιστηριακό ταμπλό.
    Ακραίες διακυμάνσεις για τη μετοχή με ελάχιστα τεμάχια και μεταβολή του εύρους από -12% έως +12% με 50 και 100 μετοχές.
     Είναι φανερό, πως κάποιοι μαζεύουν με υπομονή όσα μπορούν περισσότερα από το free float της εισηγμένης.
    Το deal των Πειραιώς-Εθνικής Τραπέζης και Alpha Bank με το fund του Νίκου Σταθόπουλου μπορεί να έχει κλείσει από το βράδυ της 28ης Μαϊου και έκτοτε το BCP να κατέχει το 36% ωστόσο, μέχρι και χθες, στο επίσημο site της ΕΧΑΕ αναφερόταν η προηγούμενη σύνθεση.

Τα σενάρια

Η ουσία είναι, πως η Forthnet αποτιμάται όσο το ποσοστό συμμετοχής των τραπεζών, καθώς η εισηγμένη έχει χρηματιστηριακή αξία 43,15 εκατ. ευρώ την ώρα που για το 36% του μετοχικού κεφαλαίου δόθηκαν 40 εκατ. €
      Βέβαια το fund, μέσω της United Group (θυγατρική, που δραστηριοποιείται στις τηλεπικοινωνίες και στην αγορά των Βαλκανίων) θα πρέπει να διαθέσει, τουλάχιστον, άλλα 60 εκατ. , για την ενδιάμεση χρηματοδότηση που θα απαιτήσει η λειτουργία της Forthnet μέχρι την οριστικοποίηση της συμφωνίας (τελεί υπό την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού) αλλά και την εξαγορά των ποσοστών μειοψηφίας.
Το τελευταίο θα γίνει σε επόμενο χρόνο, καθώς με την συμφωνία δεν επιβάλλεται η άμεση υποβολή Δημόσιας πρότασης προς τους:
  • Crystal Almond Holdings (22,17% του μ.κ),
  • Δημόσιο της Τυνησίας (15,19%),
  • Ghurair Aboulaziz Al(14,42%).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ