Μπορεί ο κορωνοϊός να θερίζει, αλλά η δικαστική διερεύνηση των καταγγελιών του πρώην “κόκκινου εργολάβου”, Χρήστου Καλογρίτσα συνεχίστηκε στο Πταισματοδικείο Αμαρουσίου.

Η κατάθεση εντάσσεται στο πλαίσιο της έρευνας των καταγγελιών του για εμπλοκή του πρώην υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά στη συμμετοχή του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, στον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το 2016 με χρήματα που υποστηρίζει ότι του κατέβαλε, με άλλη αιτιολογία, ο κατασκευαστικός Όμιλος CCC. Συγκεκριμένα, τα χρήματα  θα καταβάλλονταν από το Λιβανέζικο όμιλο CCC στην εταιρεία « Τοξότης» για έργο κατασκευής εμπορικού κέντρου  στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

«Διεκπεραίωνα εντολές της κυβέρνησης» φέρεται να είπε ο γνωστός εργολάβος, ιδιοκτήτης της εταιρείας « Τοξότης», ο οποίος κλήθηκε να καταθέσει σχετικά με τις καταγγελίες του περί εμπλοκής του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στον διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες το 2016. Κατά την κατάθεσή του επανέλαβε τις γνωστές κατηγορίες κατά του πρώην υπουργού, αλλά και της εταιρείας της οικογένειας Χούρι.

«Εκείνη την περίοδο είχα δεσμευμένους τραπεζικούς λογαριασμούς, συνεπώς δεν είχα λεφτά για κανάλια. Όταν το είπα στον Παππά μου απάντησε: «Δεν χρειάζονται χρήματα από εσένα. Θα τα βρούμε εμείς. Εμείς το όνομα σου θέλουμε μόνο».

Ο κ. Καλογρίτσας ισχυρίστηκε ότι αρχικά ο τότε υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς του είχε πει ότι βρέθηκαν 25 εκ. ευρώ και πως θα έχει τα 3 εκ. ευρώ που απαιτούνταν για την εγγυητική στο διαγωνισμό.

Ωστόσο, όπως είπε ο εργολάβος, όταν η CCC υπαναχώρησε, ο κ. Παππάς του είπε ότι θα φτιάξουν μία εφημερίδα, αφού δεν έκαναν κανάλι, και καθ’ υπόδειξη του τότε υπουργού τα 3 εκατομμύρια της εγγυητικής για τον διαγωνισμό, δόθηκαν για την εφημερίδα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here